RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke endre barnehagenorm

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Regjeringen vil ikke gjøre endringer på normen som fastsetter hvor mange barn det skal være per førskolelærer i barnehagene.

Regjeringen ønsker å beholde den såkalte pedagognormen i barnehageloven slik den er i dag, heter det i en pressemelding fra Barne- og familiedepartementet:

- Kvalitet i barnehagen er viktig, og jeg ønsker et godt kvalifisert personale i barnehagen med pedagogisk utdanning. Vi har hatt fire ulike høringsforslag og svært mange støttet forslaget om en pedagognorm slik vi har den i dagens lov, sier barne- og familieminister Laila Dåvøy.

Regjeringen har også diskutert forslaget om krav til utdanning for leder i barnhagen og går inn for at kravet om førskolelærerutdanning for leder i barnehagen videreføret. Samtidig vil regjeringen åpne for andre høgskoleutdanninger som gir barnefaglig og pedagogisk kompetanse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere