RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke utsette spesialstyrke-saken

Stortingets presidentskap vil ikke utsette behandlingen av spesialstyrke-saken, noe et flertall i utenriks- og forsvarskomiteen ba om.

- Vi mener at dersom saken er for dårlig opplyst, så er dette noe som bør debatteres i stortingssalen. Der er det også full anledning til å fremme forslag om å utsette saken. Også dette mener presidentskapet at et samlet storting i så fall bør debattere, sier stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) til NTB.

- Bedre beredskapen
Det er i tråd med hva forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) mener er rett.

- Dette dreier seg om å bedre beredskapen i Norge. Jeg er veldig trygg på det forslaget vi har lagt fram, sa Strøm-Erichsen til NTB onsdag.

Det borgerlige flertallet i utenriks- og forsvarskomiteen ba onsdag ettermiddag om en utsettelse av Stortingets behandling av forslaget om å slå sammen Forsvarets spesialstyrker.

- Vi mener at saken er for dårlig opplyst. Det gjelder både konsekvenser, kostnader og alternativer. Den er bare behandlet over én og en halv spalte i proposisjonen fra regjeringen. Det er svært sparsomt for å si det diplomatisk, sa komiteens leder Ine Eriksen Søreide (H) til NTB.

- Må skille mellom sakene
Det var ikke Strøm-Erichsen enig i:

- Her har det vært en grundig prosess. Det er ikke usikkerhet rundt saken fra vår side. Vi må kunne skille selve saken fra det som nå er en varslersak i Forsvaret, sa hun om de alvorlige anklagene om manipulasjon og trusler i forbindelse med forslaget om å flytte Marinejegerkommandoen fra Bergen fra Rena.

Dette forslaget ble senere forkastet.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere