*Nettavisen* Nyheter.

Vil ikke utsette spesialstyrke-saken

Stortingets presidentskap vil ikke utsette behandlingen av spesialstyrke-saken, noe et flertall i utenriks- og forsvarskomiteen ba om.

- Vi mener at dersom saken er for dårlig opplyst, så er dette noe som bør debatteres i stortingssalen. Der er det også full anledning til å fremme forslag om å utsette saken. Også dette mener presidentskapet at et samlet storting i så fall bør debattere, sier stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) til NTB.

- Bedre beredskapen
Det er i tråd med hva forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) mener er rett.

- Dette dreier seg om å bedre beredskapen i Norge. Jeg er veldig trygg på det forslaget vi har lagt fram, sa Strøm-Erichsen til NTB onsdag.

Det borgerlige flertallet i utenriks- og forsvarskomiteen ba onsdag ettermiddag om en utsettelse av Stortingets behandling av forslaget om å slå sammen Forsvarets spesialstyrker.

- Vi mener at saken er for dårlig opplyst. Det gjelder både konsekvenser, kostnader og alternativer. Den er bare behandlet over én og en halv spalte i proposisjonen fra regjeringen. Det er svært sparsomt for å si det diplomatisk, sa komiteens leder Ine Eriksen Søreide (H) til NTB.

- Må skille mellom sakene
Det var ikke Strøm-Erichsen enig i:

- Her har det vært en grundig prosess. Det er ikke usikkerhet rundt saken fra vår side. Vi må kunne skille selve saken fra det som nå er en varslersak i Forsvaret, sa hun om de alvorlige anklagene om manipulasjon og trusler i forbindelse med forslaget om å flytte Marinejegerkommandoen fra Bergen fra Rena.

Dette forslaget ble senere forkastet.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag