RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil jage tiggere og prostituerte

Sist oppdatert:
Politiet skal få vise bort både prostituerte og tiggere, mener Høyre.

– Høyre legger torsdag fram et forslag som skal gi kommunene utvidede fullmakter til å viser bort prostituerte og aggressive tiggere, bekrefter Elisabeth Aspaker (H) i Justiskomiteen til Nettavisen.

Se hele innslaget på TV 2 Sumo (abonnement)

Oslo kommune kom i november i fjor med nye politivedtekter som i stor grad gav politiet fullmakt til å fjerne tiggere og prostituerte. Nå ønsker Høyre imidlertid å gå enda lengre, også på riksplan.

- Prostitusjon og tigging kan være til sjenanse for folk flest. Vi mener politiet må få en mulighet til å bortvise folk når det forstyrrer almenhetens tilstedeværelse, sier Aspaker.

- Tigging tømmer byen
Hun peker også på at enkelte områder er blitt tømt for det hun kaller «normal aktivitet», og at dette må være grunn nok til å bortvise prostituerte.

- I området som rundt Kvadraturen i Oslo, der det foregår viktige kulturaktiviteter, ser vi at tigging og prostitusjon har overtatt området. Andre områder, som rundt festningen, er blant de som er mest trafikkerte av turister. Slik kan vi ikke ha det, sier Aspaker.

– Er ikke dette en dårlig måte å løser problemet med de som faller utenfor samfunnet? En slags ute av syne, ute av sinn?

- Nei det tror jeg ikke. Vi skjønner at det er mange skjebner blant de utenlandske jentene som kommer til landet, og at vi må gjøre det vi kan for å hjelpe dem. Men når vi ingenting gjør blir problemer bare større, sier Aspaker.

Vil ikke kriminalisere
Hun sier mange av jentene blir lurt til Norge på falske premisser. At forslaget er et forsøk på å kriminalisere prostitusjon, går hun imidlertid ikke med på.

- Nei, vi forsøker hverken å krimnaliserer hverken prostitusjon eller tigging. Men det å ikke forholde seg til det er det verste vi kan gjøre, sier hun.

Erna Solberg mener forslaget vil kunne begrense antall prostituerte i Oslo.

- Dette vil gjøre at færre trekkes inn i miljøet, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere