RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIL STOPPE FLYTTING: Leder i Oslo Frp, Mazyar Keshvari, sier at partiet vil komme med et konkret forslag om å nekte utbetaling av støtte til flyktninger som flytter til Oslo.
VIL STOPPE FLYTTING: Leder i Oslo Frp, Mazyar Keshvari, sier at partiet vil komme med et konkret forslag om å nekte utbetaling av støtte til flyktninger som flytter til Oslo. Foto: Camilla Svendsen (Nettavisen)

Vil nekte arbeidsløse flyktninger stønad hvis de flytter til Oslo

Sist oppdatert:
Oslo Frp kommer med et konkret lovforslag etter sommeren, sier leder Mazyar Keshvari.

En av fire flyktninger som flytter etter å ha blitt bosatt i Norge, velger Oslo som sitt nye hjemsted, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Les også: Oslo: Under halvparten av dem som bor her, er i jobb

Etter sommeren vil Oslo Frp komme med et konkret forslag til hvordan man skal hindre flyktninger i å bosette seg i Oslo. Dette skal gjøres ved å nekte dem stønad hvis de flytter. Oslo Frps leder, Mazyar Keshvari forklarer til TV 2:

– I praksis kan det skje på den måten at når flyktninger blir bosatt rundt omkring i Norge, så lenge de er på introduksjonsordningen og ikke kan finansiere sin egen bopel og livsopphold, så kan de ikke flytte til hovedstaden. Gjør de det, så mister de all støtte.

Les også: Frp-politiker vil straffe foreldre som sender barna til koranskole i utlandet

BØHLER: Jan Bøhler (Ap).

Arbeiderpartiets Jan Bøhler sier at han siden 90-tallet har kommet med forslag om ulike lovmessige hindringer for å stoppe tilstrømningen av flyktninger til Oslo. Han støtter Frps utspill, men tror at utspillet er valgkamp-flesk.

– Får litt smaken av valgkamputspill som man ikke har tenkt å gjøre noe med etter valget. Jeg er opptatt av at flest mulig skal bli boende rundt i landet, og ikke bare samle seg i noen bydeler i Oslo. Så hvis forslaget er reelt, så er det klart at jeg gjerne vil se på det, sier Bøhler til TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere