Vil skape trygghet

Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX

Den nye justisministeren Knut Storberget sier at det viktigste for ham blir å skape trygghet for folk.

17.10.05 11:14

STORTINGET (TV 2 Nettavisen): - Jeg synes det viktigste totalt sett er å skape mer trygghet blant annet i forhold til det trusselbildet vi har. Det er en voksende utrygghet som ikke er reell, men det hjelper jo lite hvis folk føler seg utrygge, sier Storberget til TV 2 Nettavisen.

Den nye justisministeren, som er advokat av yrke, sier han vil sette mer fokus på ofrene for kriminalitet.

- Det gjelder både i forhold til den behandlingen ofrene får, erstatning og den stillingen de har i strafferettspleien. Det er i for stor grad aktor og forsvarer som har monopol i strafferettssaker. Vi må være mer åpne for ofrene, sier han.

Storberget har vært en høyt profilert talsmann for Arbeiderpartiet i Stortinget når det gjelder kriminalpolitikk.

- Har du skapt stor fallhøyde for deg selv?

- Jeg tror jeg sier som Gudmund Hernes at jeg regner med å møte meg selv mange ganger i døren, men det er koseligere å møte folk i døren som man kjenner, smiler han.

Storberget har tidligere sagt til TV 2 Nettavisen at han ikke ønsket å bli statsråd på grunn av familien, men ombestemte seg før Stoltenberg ringte.

- Det har vært en prosess i forhold til om jeg skulle si ja. Jeg har to nydelige barn og en flott kone jeg har det bra sammen med. Det gjør det vanskelig, men det første jeg har tenkt å fortelle departementsråden er at jeg er småbarnsfar og si «vær så snill å ta hensyn til det».

Storberget mener det er viktig for bekjempelsen av organisert kriminalitet og bekjempelsen av terror å styrke det internasjonale samarbeidet og vil sette mye inn på å få til det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.