RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stenge kranene kl. 02

Sist oppdatert:
Politimestrene i flere norske byer ber nå lokalpolitikere om å revurdere skjenkepolitikken på grunn av fyll og bråk i gatene.

Politimestrene i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim har sendt et fellesbrev til kommunepolitikere og ordførere. Hensikten er å få en diskusjon rundt skjenkepolitikken i forkant av kommunevalget, skriver Aftenposten. I brevet blir det fremmet et forslag om å stenge alkoholkranene kl. 02.00, fremfor dagens ordning som er kl.03.00.

«Fra timen før midnatt og til ca. kl. 05.00 om morgenen lørdag og søndag er de tidsrommene hvor politiet har mest å gjøre gjennom hele uken hele året. Det er i dette tidsrommet det blir begått mest voldsforbrytelser og skadeverk i det offentlige rom», står det skrevet i brevet.

Stortinget har satt maks skjenketid på utesteder til kl. 03.00, men lokalpolitikere bestemmer selv hvor grensen skal gå lokalt.

Videre står det i brevet at: «Hvis man har en omforent langtidsåpningstid til kl. 02.00 med skjenkeregler tilpasset dette, tror vi det vil gi store forbedringer i den situasjonen storbyene nå har om nettene i helgene».

Justisminister Knut Storberget (Ap) stiller seg positiv til forslaget.

- Dette er et kraftig signal fra politimestrene, det skal vi ta svært alvorlig, sier Storberget til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere