RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stenge miljøsyndere ute

Sist oppdatert:
De verste miljøsynderne i trafikken bør stenges ute fra hovedstaden, mener Høyre-politikere.

Byrådsleder Erling Lae i Oslo og bærumsordfører Odd Reinsfelt vil komme svevestøvet i hovedstadsområdet til livs.

Høyrepolitikerne mener Oslo og Bærum bør gjøres til miljøsoner etter modell fra storbyer i Tyskland, Nederland og Danmark, skriver Aftenposten.

Si din mening under saken!

- Dette handler ikke om CO2-utslipp og klimagasser, men om lokale utslipp fra dieselbiler, som er helsefarlig for befolkningen. Vi ønsker en sone for hele Bærum og Oslo som i første omgang tilfredsstiller maksimumskravet til partikkelutslipp i henhold til EUs avgasskrav i Euro 3-regelverket. Det er det samme som nå gjelder i København og Berlin, sier Reinsfelt til avisen.

De ber også regjeringen sørge for påbud, eller en gulrot for eierne av dieselbiler til å montere partikkelfiltre på bilene. Årsavgiften for biler med fabrikkmontert partikkelfilter ble senket fra årsskiftet, men bileiere som ønsker å montere dette selv, får ingen økonomisk støtte til det.

LES OGSÅ: Allergikere frykter vinteren

Dieselpartikler fører ifølge Folkehelseinstituttet til lungesykdommer, hjerte- og karsykdommer, astma/allergi og fremskynder utvikling av lungekreft og tidlig død.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere