*Nettavisen* Nyheter.

Vil stoppe navlepolitikk

Foto: REUTERS/U.S. Navy

KrFUs Landsmøte utfordrer alle partiene i Norge til å sette fattigdomsbekjempelse på dagsorden i valgkampen.

19.06.05 20:29

- Det handler om en kamp for en mer rettferdig verden. KrFU har sett seg lei av valgkamper som bare handler om egoisme og populisme. Vi etterlyser partienes erkjennelse av at fattigdom er vår tids største utfordring, heter det i en uttalelse fra ungdomspartiets landsmøte.

KrFUs ønsker følgende utviklingspolitikk:

¿ Norge må øke bistanden til 3 % innen 2015

¿ Norge må fortsette sitt arbeid med å slette gjeld, og det skal være et mål at gjeldssletten kommer de fattigste til gode.

¿ Norge må arbeide for at utviklingsland får en sterkere posisjon i internasjonale fora, som for eksempel WTO.

¿ Norge må arbeide for at fattige land blir integrert i verdensøkonomien ved at de får økt markedsadgang, og Norge må åpne for mer handel med produkter fra utviklingsland.

¿ Norge må arbeide for at den pågående WTO-runden blir en utviklingsrunde, der hensynet til de fattigste landene tillegges størst vekt.

¿ Norge må avskaffe eksportsubsidier, samt arbeide for at EU og resten av den vestlige verden avskaffer sine eksportsubsidier.

¿ Norge må tilby lavinntekstland særlig markedsadgang basert på nulltoll eller sterkt reduserte tollsatser, gjennom et forutsigbart importkvotesystem eller tilsvarende ordning.

- KrFU har kamp for verdens fattigste som valgkampsak nummer 1, og utfordrer alle de norske partiene til å gjøre det samme. Verdens beste land å bo i må løfte blikket bort fra sin egen navle. Vi krever handling i solidaritet med verdens fattigste, uttaler KrFUs Landsmøte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.