RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil tillate ølbilder

Foto: Berit Almending (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Venstre-leder Lars Sponheim vil tillate bildene som Sosial- og helsedirektoratet mener er for sterk kost.

(iOslo.no) De siste dagene har iOslo.no skrevet om de ulovlige nettsidene til flere norske bryggerier.

Ringnes og en rekke andre bryggerier har måttet fjerne bilder og produktomtaler av øl og andre alkoholholdige drikkeer på sine nettsider, fordi Sosial- og helsedirektoratet mener de brøt med alkoholloven.

Skiller ut egen omtale
Lars Sponheim og Venstre legger nå frem et forslag om lovendring, så norske øl- og siderprodusenter kan ha omtale av egne produkter på sine nettsider.

- Dagens lovverk er for uklart. Med dette forslaget prøver vi å gå opp en grensegang, for å skille mellom omtale på bryggerienes egne nettsider og å kjøpe annonser hos andre, sier Lars Sponheim til iOslo.no, som mener forslaget er spesielt viktig for de mindre bryggeriene.

Smaksprøver
Flere småbryggerier ute i distriktene arrangerer omvisninger for turister, men det er strengt forbudt for dem å selge eller servere smaksprøver til de besøkende. Venstre foreslår en endring i alkoholloven, slik at småbryggeriene kan servere og selge opptil én liter alkoholholdig drikke per besøkende.

- Dette er et veldig forsiktig forslag, men det vil likevel gi et stort utslag for de turistbaserte bryggeriene. Det er ikke sikkert de besøkende vil ha en smaksprøve klokken 10.00 på morgenen, men mange ønsker nok å kunne kjøpe med seg en smaksprøve, sier Sponheim.

Lovendringsforslaget skal opp til behandling i Stortinget på fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere