RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil utvide elgjakta

Sist oppdatert:
Landbruksministeren vil tillate elg- og hjortejakt helt til jul. Men møter motbør fra andre jegere.

Grunneiere ønsker å utvide jakten helt fram til jul, noe nå landbruksminister Terje Riis-Johansen støtter. Begrunnelsen er at landbruket får et bedre næringsgrunnlag, samt at beiteskadene blir redusert. I dag avsluttes elg- og hjortejakt ved utgangen av oktober.

- Landbruks- og matdepartementet vil øke satsing på jaktturisme og ønsker en vesentlig forlengelse av jakttiden på elg og hjort, sier Terje Riis-Johansen, ifølge Nationen.

Anslagsvis så omsetter jakt i Norge for rundt 800 millioner kroner hvert år.

Derimot er Norges Jeger og Fiskerforbund noe mer skeptisk. De vil ha garanti for at den utvidede elg- og hjortejakta ikke går ut over småviltjegerne.

- Vi vil ha en garanti for at det kan samjaktes før vi aksepterer at en del av jegerstanden skal få forlenget jakttid. vil skal ivareta alle medlemmenes interesser. Vi skal ivareta alle medlemmenes interesser, sier informasjonssjef Espen Farstad til Nationen.

I visse områder kan det faktisk bli aktuelt å forlenge elg- og hjortejekt fram til 31. januar. Det er steder der elgen trekker mellom sommer- og vinterbeite, samt steder med for mye elg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere