Vil velte Ernas planer

Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Sentrale tillitsvalgte i Krf anbefaler nei til regjering sammen med Frp.

25.09.13 08:20

Flere topptillitsvalgte i KrF vil onsdag anbefale partileder Knut Arild Hareide å si nei til å sitte i regjering med Frp, skriver VG, ifølge NTB.

Kildene i KrF sier ifølge avisen rett ut at lysten til å sitte i samme regjering som Frp er borte. En av de viktige grunnene til det er at Siv Jensen og Frp-ledelsen ikke har tatt et oppgjør med de kontroversielle innvandringsuttalelsene fra flere sentrale Frp-medlemmer.

Debatten ble utløst av uttalelser som Frp-toppen Christian Tybring-Gjedde kom med i Aftenposten torsdag i debatten om bruken av ordet «snikislamisering».

I interne diskusjoner har sentrale KrF-politikere vist til at Frp-leder Siv Jensen har unnlatt å ta avstand fra slike uttalelser, og det har forsterket uroen for hva som kan skje videre med klimaet i en firepartiregjering under Erna Solbergs ledelse. Frykten er å komme i en posisjon der man må sitte stille når denne gruppen i Frp kommer med de mest kontroversielle utspillene sine, sier kildene til VG.

De sier at de tror at også KrF-leder Knut Arild Hareide sliter med alvorlig tvil før dagens møte som skal si ja eller nei til forpliktende regjeringsforhandlinger. En annen sentral KrF-kilde sier at et flertall i landsstyret i utgangspunktet heller mot et nei.

Kristelig Folkeparti har ifølge avisen fått gjennomslag for et engangsamnesti for asylbarna, men de må samtidig godta kraftige innstramninger i innvandringspolitikken. (NTB)

LIVEBLOGG: Følg snakket og meldingene om Nydalen-sonderingene direkte her.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.