RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil velte Ernas planer

Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sentrale tillitsvalgte i Krf anbefaler nei til regjering sammen med Frp.

Flere topptillitsvalgte i KrF vil onsdag anbefale partileder Knut Arild Hareide å si nei til å sitte i regjering med Frp, skriver VG, ifølge NTB.

Kildene i KrF sier ifølge avisen rett ut at lysten til å sitte i samme regjering som Frp er borte. En av de viktige grunnene til det er at Siv Jensen og Frp-ledelsen ikke har tatt et oppgjør med de kontroversielle innvandringsuttalelsene fra flere sentrale Frp-medlemmer.

Debatten ble utløst av uttalelser som Frp-toppen Christian Tybring-Gjedde kom med i Aftenposten torsdag i debatten om bruken av ordet «snikislamisering».

I interne diskusjoner har sentrale KrF-politikere vist til at Frp-leder Siv Jensen har unnlatt å ta avstand fra slike uttalelser, og det har forsterket uroen for hva som kan skje videre med klimaet i en firepartiregjering under Erna Solbergs ledelse. Frykten er å komme i en posisjon der man må sitte stille når denne gruppen i Frp kommer med de mest kontroversielle utspillene sine, sier kildene til VG.

De sier at de tror at også KrF-leder Knut Arild Hareide sliter med alvorlig tvil før dagens møte som skal si ja eller nei til forpliktende regjeringsforhandlinger. En annen sentral KrF-kilde sier at et flertall i landsstyret i utgangspunktet heller mot et nei.

Kristelig Folkeparti har ifølge avisen fått gjennomslag for et engangsamnesti for asylbarna, men de må samtidig godta kraftige innstramninger i innvandringspolitikken. (NTB)

LIVEBLOGG: Følg snakket og meldingene om Nydalen-sonderingene direkte her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere