RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil vente med Eriksen-dommen

Sist oppdatert:
Fagforeningstopper holder tilbake dommen over næringsministeren, før de ser hvor mye penger han gir.

Les NA24 på mobil

Fellesforbundets toppsjef, Norsk Industri og et tungt LO-forbund vil vente til statsbudsjettet før de feller den endelige dommen over næringsminister Odd Eriksen.

NA24 -din næringslivsavis

NA24 kunne mandag morgen presentere at svært mange fagforeningstillitsvalgte rundt om i norske bedrifter ikke var særlig imponert over innsatsen til næringsminister Odd Eriksen.

LES OGSÅ: Gir stryk til ministeren

Men når det gjelder toppene så er villigheten ikke like stor til å utdele strykkarakter til ministeren.

- Ingen virkemidler
Svein Thompson, informasjonsdirektør i Norsk Industri (NHO-forbund. red. anm), mener Eriksens rolle i regjeringen er å være næringslivets lobbyist.

- Han er uten virkemidler. Han er næringslivets sjefslobbyist i regjeringen og når statsbudsjettet legges frem om to uker får vi se hvor god han har vært, sier Thompson til NA24.

Thompson sier at de oppfatter Eriksen dit hen at han er opptatt av de samme tingene som Norsk Industri er opptatt av, nemlig gode rammebetingelser for industrien.

Kjell Bjørndalen, som leder Fellesforbundet, har ikke noe behov for å utdele noen karakter til Eriksen «så langt i løypa».

- Det jeg er opptatt av er hva som kommer i statsbudsjettet. Det er der jeg har forventninger om at de skal levere nå, sier Bjørndalen til NA24.

Han er ikke enig i at Eriksen har vært usynlig.

- Jeg synes han har vært synlig, og at Eriksen har håndtert sakene på fornuftig vis. Men det er nå han har hånden på det som skal være grunnleggene fremover, sier Bjørndalen til NA24 og peker på budskettet.

Industrikraftregime viktigst
Leif Sande, som leder LO-forbundet Industri Energi, vil ikke gi noen kommentarer til Odd Eriksens jobb så langt som næringsminister. De vil avvente til at Eriksen og resten av regjeringen får fremlagt til statsbudsjett.

- Det viktigste for oss der er et industrikraftregime. Norsk Industri må ha kraft til priser de klarer å leve med. Det er helt avgjørende for oss at man klarer å gi rammebetingelser som gjør at kraftkrevdende industri kan være i landet, sier Sande til NA24.

- Om han kommer med noe bra på det, noe vi forventer, så opphever det mye på den andre siden, sier Sande til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere