Gå til sidens hovedinnhold

- Ville ikke sendt sønnen min

Generalmajor Leif Sverre Rosén tør ikke sende sin egen sønn til Afghanistan - av medisinske grunner.

Rosén forklarer dette med at Forsvaret ikke har kirurger som kan operere norske soldater som blir skadd i Afghanistan, melder NRK.

Generalmajoren, som er kirurg og sjef for Forsvarets sanitet, mener det medisinske støtteapparatet for norske soldater er «uforsvarlig»:

Tre såret
- Jeg ville ikke sendt ut min egen sønn. Som kirurg har jeg sett konsekvensene av krigshandlinger, og jeg kan ikke sitte og holde kjeft om dette her for å være politisk korrekt, sier Rosén til kanalen.

NATO har tidligere kritisert Norge for å ha for lite medisinsk personell i det krigsherjede området.

En finsk soldat ble drept mens tre norske ISAF-soldater ble såret i eksplosjonen i Meymaneh i Afghanistan onsdag . En kaptein, en major og en løytnant ble lettere skadet, blant annet av splinter.

- Sjanseløse
Bomben var laget av artillerigranater pakket sammen med spiker, bly- og stålkuler og avføring som gir infeksjoner. Ifølge Rosén hadde soldatene vært sjanseløse hvis skadene hadde vært livstruende.

Rosén og leder for Fellesoperativt hovedkvarter, Jan Reksten, krangler om hvem som har ansvaret for å rekruttere legene - som ikke står i kø for å reise ut på statlig lønn.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få en utdypende kommentar fra Rosén på denne konflikten.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot