*Nettavisen* Nyheter.

Ville lage bank med Jens

Johan H. Andresen jr. oppfordret statsministeren til å være med på å lage verdens største fond for mikrokreditt. Han hørte ikke noe fra Stoltenberg.

11.12.06 11:20

I et debattinnlegg i Aftenposten lørdag refererte den velkjente tobakksarvingen til et brev han hadde sendt statsministerens kontor 27. mars i år. I brevet oppfordret han staten til å være med å bygge opp verdens hittil største fond for mikrokreditt. Søndag mottar Muhammad Yunus Nobels fredspris for sin innsats for mikrokreditten.

NA24 - din næringslivsavis

Johan H. Andresen skrev brevet i egenskap av funksjonen som konsernsjef i selskapet Ferd. Andresen foreslo en 1-9-avtale med staten i sakens anledning. "Ferd og jeg er villig til å gå inn med NOK 100 mill. for å bistå til at Norge blir verdens ledende nasjon i å gi mikrofinansiering. Forutsetningen er at staten går inn med minst NOK 900 millioner. OK, da, Ferd gjør nok dette uansett, men Norge klarer ikke å bli best i verden fort nok hvis ikke staten er med på dette", skrev Andresen.

Taushet

Etter Nobelkomiteens beslutning om å gi fredsprisen til mikrokredittpionéren Muhammad Yunos, har bl.a utviklingsminister Erik Solheim (SV) ved flere anledninger roset Yunos' arbeid for å bekjempe fattigdom. Gjennom sitt investeringsselskap Ferd, etterlyser derfor Johan H. Andresen jr. et statlig engasjement. Og han er forbauset over tausheten:

"Det skrives og snakkes om at Norge er i ferd med å få et rikdommens problem uten at noen helt vet hva det går ut på eller hvordan vi vil bli påvirket av det. Samtidig er det åpenbart at det er fattigsommens problem som opptar langt flere i verden, spesielt de fattige", skriver Andresen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag