Vinflaske felte Ap-leder

Foto: Shutterstock

- Det dummeste jeg har gjort, sier Ap-leder etter nachspiel på ordførerkontoret i Arendal.

05.02.09 07:34

Gjermund Røysland, leder i Arendal Arbeiderparti, har trukket seg fra vervet på grunn av et fuktig nachspiel på Ap-ordfører Torill Rolstad Larsens kontor.

Tok vinflaske
- Dette er noe av det dummeste jeg har gjort noen gang. Man misbruker en tillit og det er jeg veldig lei meg for. Jeg har snakket med Torill om det og har tatt på meg ansvaret. Vi to har skværet opp, men jeg forstår at media er interessert i denne saken og derfor har jeg valgt å legge alle kort på bordet, sier Røysland til NRK Sørlandet.

Det var etter en bytur en lørdagskveld for noen uker siden at Røysland låste seg selv og to venner inn på byens rådhus for å gå på toalettet. Der skal en av vennene ha brukt anledningen til å stjele en flaske vin fra varaordfører Tormod Vågsnes (KrF) sitt kontor.

- Tar hele ansvaret
- Vi har skværet opp og Vågsnes har fått tilbake ei vinflaske av meg. Jeg anser saken som avsluttet. Jeg tar det fulle og hele ansvaret, selv om det ikke var jeg som tok vinen. Jeg hadde ansvaret, jeg låste meg inn på rådhuset, og hadde med meg to venner inn, sier Røysland.

Røysland sier han lenge hadde tenkt å trekke seg som partileder, men at vinsaken gjorde at det skjedde nå.

LES MER OM POLITIKK I NETTAVISEN

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Politikk

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag