Viser Sivs sex-løgn

Foto: (Foto: Nettavisen/Berit Almendingen)

I en TV 2-dokumentar torsdag hevder flere at Siv Jensen løy åpenlyst om sex-skandalen i Frp. Se video.

09.11.06 12:05

Se video av Siv Jensen når hun kommenterer skandalen i vinduet over.

(SIDE2:) Dokumentar-serien «Hele historien» tar for seg en rekke kjente norske personer. Denne gangen handler det om Siv Jensen og Frps partiformann får hele sin politiske karriere, samt privatlivet brettet ut.

- Løy på Tabloid
Dokumentaren vier mye tid til de påståtte sex-overgrepene i 2001 da Terje Søviknes innrømmet å ha hatt seksuell omgang med en 16 år gammel jente. Den 16 år gamle jenta hevdet på sin side at hun var blitt utsatt for et overgrep.

På toppen av det hele gikk Cathrin Rustøen på talerstolen i Hordaland Frps landsmøte og hevdet hun var blitt voldtatt av sentrale tillitsvalgte i Frp.

Les alt om sex-skandalen her

I dokumentaren forteller de politiske kommentatorene Arne Strand og Marie Simonsen om hvordan Siv Jensen nærmest førte det norske folk bak lyset med sin håndtering av sakene. Og at hun og Carl I. Hagen - i motsetning til det som ble sagt på Tabloid-sendingen - visste om at Terje Søviknes hadde hatt sex med jenta.

- Hun visste om det, så hun løy på TV 2, sier politisk redaktør i Dagsavisen Arne Strand i dokumentaren.

- Siv Jensen visste det og Carl I. Hagen visste det, sier Jan Arild Snoen, forfatter av boken «Kong Carl».

- Jeg sier som Richard Nixon: «Jeg løy ikke, jeg fortalte bare ikke hele sannheten». Og det inntrykket seerne fikk og som Frp ønsket å skape var klart og tydelig at disse ryktene var usanne, sier Marie Simonsen i dokumentaren.

Mer om saken: - Her sitter Siv og lyver

- Fantastisk jente
Det er ikke bare politikk det handler om i dokumentaren. For både moren Monica Kjeldsberg, søsteren Nina og broren Tom Einar forteller åpent som datteren og søsteren som privatperson.

- Jo mer profilert hun blir, dess mer tror jeg hun skremmer vekk mannfolkene. Det eneste jeg kan si er at hun er ei fantastisk jente som har mye å by på, sier broren.

- Selv om hun ikke har giftering, trenger det ikke bety at hun er alene hele tiden, sier søsteren.

Siv Jensen uttaler seg ikke i dokumentaren, men har ifølge TV 2 blitt spurt om å være med.

- Siv Jensen har på lik linje med alle andre i portrettserien blitt forespurt om å bli intervjuet, sier informasjonansvarlig for serien Jørund Rasdal Unneland til Side2.

Til Se og Hør hevder imidlertid Jensen at hun ikke har fått noen forespørsel fra TV 2 om å bli intervjuet.

Det har ikke lyktes Side2 å få en kommentar fra Siv Jensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.