RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vraker Clemets lov

Sist oppdatert:
Stortingets utdanningskomité går mot flere sentrale punkter i Kristin Clemets (H) forslag til ny universitets- og høyskolelov.

Utdannings- og forskningskomiteen legger fram sin innstilling torsdag, og det ligger an til et kraftig nederlag for utdanningsministeren, ifølge Universitas. Det er en enstemmig komité som går mot flere av Clemets mest sentrale elementer i lovforslaget.

* Ordningen med at rektor skal velges vil bestå. Men rektor kan ansettes hvis styret går inn for det med to tredjedels flertall.

* Departementet skal ikke oppnevne styreleder.

* Det legges inn merknader som understreker at universiteter og høyskoler skal være autonome institusjoner og at forskingsfriheten skal sikres.

Et annet viktig tema er hvorvidt utdanningsinstitusjoner skal ha anledning til å ta betalt for undervisning. I lovforslaget heter det at universiteter og høyskoler «som hovedregel» ikke kan kreve egenbetaling fra studentene. Både studentorganisasjoner og politikere har engasjert seg sterkt for at formuleringen skal fjernes. Onsdag var det fortsatt debatt om dette punktet i komiteen, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere