Vraket Frp-er på prestisjejobb

Foto: (Scanpix)

Frp vraket André Kvakkestad fra Stortinget via kupp, løgn og rykter. Nå reiser han snart på prestisjejobb for EU.

07.05.06 09:33

Mens vel 600 Frp-ere har landsmøte, forbereder André Kvakkestad seg på å være eneste delegat fra Norge til den viktige jobben med å utvikle demokrati i Makedonia i regi av Veneziakommisjonen i regi av Europarådet.

Offer for kupp, løgn og rykter
Kvakkestad mistet stortingsplassen i desember etter en uvanlig brutal nominasjonskamp. Ved hjelp av hemmelige møter, løgn og rykter klarte lokallagene på Romerike å kuppe nominasjonslisten i Akershus.

Dermed gikk Kvakkestad fra å være nominert av valgkomiteen på sikker tredje plass på stortingslista, til å bli vraket som stortingsrepresentant.

Utvikler demokrati
Nå forbereder Kvakkestad, som er utdannet jurist, seg på å reise til Makedonia for Veneziakommisjonen.

- Jeg bruker tiden på å forberede meg på jobben som ekspert på valglovgivning og valggjennomføring før valget i Makedonia. Jeg reiser 15. mai, sier Kvakkestad til TV 2 Nettavisen.

- Ville du heller vært på Frp-landsmøtet?

- Jeg er ikke delegat. Da bruker jeg heller min tid på å forberede meg på de engasjement som jeg har fått, og sagt ja til, sier han.

Stor kompetanse
Det er ingen tvil om at jobben for Veneziakommisjonen er en unik fjær i hatten for Frp-eren som i forrige stortingsperiode satt i justiskomiteen.

Kommisjonen ble opprettet i 1990 for å støtte demokratiseringsprosessen i de sentral- og østeuropeiske landene ved å gi juridisk assistanse ved utformingen av grunnlover og andre sentrale lover. Etter hvert er arbeidsområdet blitt utvidet til å omfatte land utenfor Europa, som Russland, Sør-Korea, Palestina og Israel.

Kommisjonen arbeider dessuten med utredninger og generelle juridiske spørsmål av betydning for utviklingen av demokratiet og rettsstaten.

Kvakkestad ledet dessuten valgobservasjonen i Moldova i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.