Willoch: - En ruvende skikkelse

- De stridigheter som oppsto i EU-konflikten må ikke overskygge bildet av en raus og utadvendt politisk høvding, som hadde lett for å vinne folkets tillit, sier Kåre Willoch.

- Per Borten ble tidlig en ruvende skikkelse i norsk politikk. Sammen med John Lyng og Bent Røiseland spilte han en ledende rolle i oppbyggingen av det borgerlige samarbeid som ledet frem til at Norge i 1965 fikk den første varige borgerlige regjering på 30 år, med Per Borten som statsminister, sier Kåre Willoch etter at Borten sovnet inn torsdag.

- Uløselig oppgave
Willoch (Høyre) satt som handelsminister i koalisjonsregjeringen som Per Borten ledet. Willoch understreker at det ikke minst var Per Bortens posisjon som førte til at koalisjonen vant valget i 1969.

- Men etter det fikk han den uløselige oppgave å bevare samholdet i en koalisjon som i virkeligheten var dypt uenig om Norges forhold til EEC, det nåværende EU, som da ble en avgjørende sak. Men de stridigheter som det førte til, må ikke få overskygge bildet av en raus og utadvendt politisk høvding, som hadde lett for å vinne folkets tillit, påpeker Kåre Willoch.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.