*Nettavisen* Nyheter.

Willoch vil tøyle Frp

Foto: Knut Fjeldstad (Scanpix)

Tidligere statsminister Kåre Willoch krever at Frp må gi opp sin pengepolitikk hvis de skal sitte i regjering med Høyre.

12.05.06 19:49

- Vi kan sitte i regjering sammen hvis Frp er villig til å respektere det som de må for at samfunnsøkonomien ikke skal bli ødelagt, sier Willoch (H) til TV 2 Nettavisen på Høyres landsmøte i Oslo.

Med det mener Willoch at Frp må gi opp ønsket om å bruke mer av oljefondet. Dermed uttrykker Willoch det Erna Solberg har bestemt seg for å ikke si.

Høyre-lederen har bestemt seg for å slutte å snakke om forskjellene mellom de to partiene, og heller snakke om likhetene.

Siterer Gro
Willoch påpeker at Høyre og Frp styrer sammen i mange kommuner, men også her er han kritisk til Frp.

- For å sitere det Gro (Harlem Brundtland red.anm) en gang sa: Kommunene og fylkeskommunene har noen som kan passe på dem. Det har ikke Stortinget.

Etter Erna Solbergs tale ga Willoch henne «absolutt bestått».

- Det er ikke tvil om at partiet er i en bølgedal. Solbergs signaler i talen om at vi må ha en god næringspolitikk for å få en god sosialpolitikk, er meget viktig. Påstanden om at Høyre er et usosialt parti er urettferdig.

Høyre har tatt på seg oppgaven å forklare at vi må ha en god næringspolitikk for å ha noe å fordele, sier han.

Men én ting er han ikke enig med Erna Solberg i.

- Det er ikke galt å si at Høyre er et kalkulatorparti. Hvis en tror at en kan styre et land uten kalkulator tar en feil, med mindre en er god i hoderegning, smiler han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.