RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen

Yssen: - Valla trakasserer meg fortsatt

Sist oppdatert:
Ingunn Yssen mener at Gerd-Liv fortsatt trakasserer henne.

Det er i en e-post til Dagsavisen at Ingunn Yssen tar kraftig til motmælte til kritikken som Vallas advokat framsatte mot henne i Dagsavisen og Klassekampen torsdag. I advokat Håkon Blekens rapport går det fram at en samlet LO-ledelse var enige om at det eneste som kunne løse flokene ved internasjonal avdeling var at Ingunn Yssen fratrådte sin stilling.

- Trykker partsinnlegg
- Jeg konstaterer at Dagsavisen har valgt å trykke et partsinnlegg som i likhet med mitt er mottatt og vurdert av det uavhengige granskingsutvalget LO nedsatte. Jeg har ingen interesse av å prosedere saken på ny all den tid granskingsutvalget har trukket sin konklusjon, skriver Yssen i sin e-post til avisen.

- Det som fremkommer i Vallas partsinnlegg er det samme som hun har hevdet fra og med sin første pressekonferanse. Formen er riktignok enda krassere, og man kan jo spørre seg om hvorfor en finner det betimelig å fortsette trakasseringen etter at saken er avsluttet, fortsetter hun.

- Kritisk dårlig
Advokat Bleken viste til at flere av Ingunn Yssens nærmeste medarbeidere mente hun gjorde en kritisk dårlig jobb som internasjonal sekretær.

Til og med Yssens støttespiller i Valla-striden, Rita Lekang, «var meget klar på at Yssen ikke kunne fortsette som leder», refererer Håkon Bleken i rapporten, ifølge Klassekampen.

Det 111 sider lange «innspill til en prosedyre» ble aldri tatt med i granskingsrapporten fra Fougner-utvalget som førte til at Valla gikk av som LO-leder 9. mars.

Les også: Kollega hudfletter Yssen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere