*Nettavisen* Nyheter.

Yssen-utvalg klart mandag

Mandag presenterer LO rammen for utvalget som skal granske Yssen-saken.

- Vi jobber med opplegget, og regner med å kunne presentere det mandag, sier informasajonsrådgiver Martin Steen til Nettavisen.

Grundig
Han kan ikke bekrefte om utvalgets medlemmer også kommer til å være klare mandag. Etter at både Arbeidstilsynet og Arbeidsmiljøinstituttet avslo å gå inn i Yssen-saken, bestemte LO-sekretariatet å sette sammen en gruppe av eksterne eksperter som skal granske LOs håndtering.

- Vi er opptatt av å sikre en grundig og uhildet gjennomgang som belyser alle sider ved Yssen-saken, sier Steen.

Trolig vil granskningen ta flere uker.

Arbeidstilsynet ba i forrige uke LO redegjøre for hvordan organisasjonen håndterer helse-, miljø og sikkerhetsarbeidet (HMS) og hvilke rutiner LO har for å hindre at ansatte blir utsatt for trakassering. Samtdig avviste tilsynet å gå inn i Yssen-saken, siden hun allerede har sagt opp.

Versjoner
Mandag la VG fram tre ulike versjoner av et notat LO-leder Gerd-Liv Valla sendte til Ingunn Yssen i desember mens Yssen var sykemeldt. En versjon ble sendt til Yssen i desember. Det står i strid med opplysningene Valla har gitt tidligere om at notatet hun la fram for pressen 12. januar ble skrevet etter at Ingunn Yssen sa opp jobben sin som leder for LOs internasjonale sekretariat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.