RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øystein Djupedal gir seg

SVs «destruktive sytekultur» er én årsak til at Øystein Djupedal gir seg i politikken.

I dag gir han beskjed til fylkesårsmøte i Sør-Trøndelag SV at han ikke tar gjenvalg og gir seg med politikk, etter 16 år på Stortinget.

I høst måtte han ga av som kunnskapsminister etter at SV fikk rekordlav oppslutning ved kommunevalget. Djupedal var blant SV-statsrådene som fikk mest kritikk, blant annet på grunn av svært upopulære kutt i universitetsektoren.

Bakholdsangrep
Overfor Adressa.no sier Djupedal at han gjerne skulle ha fortsatt som statsråd.

- Ja, det skulle jeg gjerne ha gjort. Men slik situasjonen utviklet seg, var ikke det mulig. Den destruktive sytekulturen og alle bakholdsangrepene fra deler av vår stortingsgruppe og sentralstyret gjorde situasjonen helt uholdbar. Selv om jeg advarte og kjempet internt i regjeringen, ble kritikken mot universitetskuttene og meg etter hvert så store rituelle symboler, at det bare var en ting å gjøre, sier han.

- Ikke alt ha kommet fram
Djupedal var blant Kristin Halvorsens nærmeste støttespillere, og han nevner Soria Moria-erklæringen som hans største triumf. Likevel legger han ikke skjul på at forholdet til Halvorsen ikke er hva det var.

- Jeg har ikke så nært forhold til Kristin Halvorsen i dag. Ikke alt har kommet frem rundt min avgang som kunnskapsminister, men jeg har ikke noe mer å si om dette, sier Djupedal til Adressa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere