Gå til sidens hovedinnhold

Solgte 4000 bisonpølser på en uke

Kun ti prosent av Narvesen-butikkene ville ha de utradisjonelle pølsene.

I juni i år ble det kjent at Narvesen skulle begynne å selge pølser laget av kjøtt fra eksotiske dyr som krokodille, bison, struts og villsvin.

I midten av juni var bisonpølsen tilgjengelig for kjøp, og Reitangruppen melder om at de har solgt nærmere 4000 pølser av dette slaget i den ene uken pølsen var i salg.

- Bisonpølsene ble produsert i begrenset opplag, og har kun vært å få kjøpt i et eksklusivt knippe Narvesen-butikker i en kort periode. Det totale salgstallet er nærmere fire tusen, og vi er derfor godt fornøyde med resultatet, sier Ida Håvik, kommunikasjonsrådgiver i Reitangruppen, til Nettavisen NA24.

- Nå gleder vi oss til å se hvordan det vil gå med pølser av struts, villsvin og krokodille, legger hun til.

- Utradisjonelle produkter
Siden det eksotiske pølsesalget kun er et prøveprosjekt har forventningene vært mer konsentrert rundt hvordan disse pølsene blir mottatt av kundene, snarere enn hvor mange pølser de har solgt.

- Med tanke på den enorme oppmerksomheten de har fått, og hvor gode de faktisk er, må vi si oss svært fornøyde så langt, sier Håvik.

Antall pølser Narvesen selger totalt sett, varierer fra måned til måned, men på årsbasis selger konsernet flere millioner pølser.

- I fjor solgte våre nærmere 400 Narvesen-butikker samlet sett rundt seks millioner av de ulike typene pølser vi har på menyen, sier Håvik.

Bisonpølsene ble solgt i rundt 40 av konsernets butikker.

- De kommende pølsene av struts og villsvin vil bli solgt av omtrent like mange, mens enda noen flere har ønsket å prøve krokodillepølsene, opplyser Håvik, som ikke vet om bisonpølsene vil bli et fast innslag på menyen, til tross for at både kjøpmenn og publikum har tatt godt imot den eksotiske pølsesorten.

- Butikkene som selger disse gourmetpølsene har selv tatt initiativet til det, og gjør det fordi de synes det er gøy å prøve ut nye og utradisjonelle produkter, og fordi de tror det vil falle i smak hos kundene. Så langt tyder alt på at de har rett, sier Håvik.

- Forstår at noen kan reagere
De gode tilbakemeldingene til tross, mange har stilt seg kritiske til at Reitangruppen har begynt å selge de eksotiske pølsene.

Dyrebeskyttelsen uttalte blant annet til Hegnar Kvinner at de stiller seg uforstående til at det skal være et behov for slike pølser, og beskyldte Narvesen for å prøve å rosemale tilværelsene til disse dyrene.

- Vi forstår at noen kan reagere på at det brukes uvanlige og eksotiske kjøttyper, men vi er svært opptatte av både dyrevelferd og miljø, og føler oss sikre på at Leiv Vidar har gjort en god jobb med å finne leverandører som både møter våre etiske standarder, og som leverer høyeste kvalitet, sier Håvik, til Nettavisen NA24.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken