Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha flerkoneri i Norge

Unge Venstre vil tillate flerekteskap i Norge. - Bidrar til å sende samfunnet i feil retning, mener KrFU.

(YEYE): Unge Venstre ønsker å tillate polygami (ekteskap med flere enn en / flerekteskap, journ. anm.) i Norge. - Dette handler om fri kjærlighet, sier Unge Venstre. KrFU frykter et samfunn ute av kontroll.

- Ikke alle er A4-mennesker
Unge Venstre gikk på fredag ut og sa at de ønsker å tillate polygami. - Dette handler om menneskers rett til å leve det livet de vil, og selv bestemme hvem de vil elske, sier Unge Venstres leder, Anne Solsvik. Til yeye.no sier Solsvik at hun mener enkeltindivider diskrimineres med dagens ekteskaps- og partnerskapslov.


Kristelig Folkepartis Ungdom (KrFU) mener Unge Venstre bringer samfunnet i feil retning. - Et Unge Venstre-samfunn vil føre til mindre stabilitet og trygghet i samfunnet. Samfunnet er nødt til å sette noen grenser for å sikre barn en tryggest mulig oppvekst. Ekteskapet handler tross alt om så mye mer enn bare voksne, sier leder i KrFU, Kjell Ingolf Ropstad. - Loven skal jo være normdannende, og dersom staten sier at man skal kunne gifte seg meg flere personer, frykter vi også at særlig mange kvinner vil bli undertrykt. Vi ønsker et samfunn der det er barns rettigheter, og ikke voksnes behov som blir satt først, sier Ropstad.

Vil ikke la staten bestemme
- Jeg synes det er helt galt at det er staten som skal være den som legger grunnlaget for hva som skal være rett eller galt, det må folk få bestemme selv. Så lenge folk er forskjellige, blir det respektløst av KrFU å nekte folk å være seg selv og leve sine egne liv, mener Solsvik.

KrFU mener Unge Venstre glemmer barna. - Hva folk gjør privat, trenger ikke staten å blande seg opp i, så lenge dette er lovlig. En slik endring av ekteskapsloven som Unge Venstre ønsker, handler ikke bare om kjærlighet mellom to eller flere mennesker. Det handler først og fremst om å gi dem rett til adopsjon og kunstig befruktning, altså om barna, mener KrFU-lederen.

- Sender oss til fortiden
Mens KrFU-lederen frykter at Unge Venstre vil kunne bringe samfunnet ut av kontroll, mener Solsvik at KrFU sender samfunnet flere tiår tilbake i tid. - KrFUs holdninger sender vårt samfunn tilbake til gamle dager. Disse holdningene aksepterer ikke at folk er forskjellige. At ikke alle lever i heterofile parforhold, må KrFU snart innse, mener hun.

KrFU mener at Unge Venstre vil være til større skade, og hevder at polygami vil kunne føre til undertrykkelse av kvinner. - Det som er gammeldags er at Unge Venstre ønsker å innføre en lov som vil undertrykke kvinner på det groveste. Det er nok av eksempler på polygami i verden - og KrFU ønsker ikke slike tilstander i Norge, avslutter Ropstad.

Gå til Yeye forsiden her

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar