På 1950-tallet gikk det en sommerrevy med navnet «Gi meg en øks, et spett, og en spade», det var på den tid landet ble bygget. I dag ville en tilsvarende revy kanskje hatt navnet; «La meg sove så lenge jeg vil».

Jeg, som talsmann for de grelle og gråkjipe arbeidsdager, møter derimot opp på jobb mandags morgen, med friskt blikk og rak rygg.

Her kommer nemlig enda en guide på hvorfor ukedagene er den beste tiden av livet vårt.

Denne artikkelen er levert av Pondus.no.

1. Noe å se på TV-en

Fredag. Tacodagen, og far kan sette sett seg ned i godstolen, for å bli skuffet over hva slags møl blant annet Statskanalen kan finne på å sende på slik en kveld. Hovedsaklig falmede kjendiser som skal være morsomme.

Lørdag, etter nok en gang å måtte innse at Lotto-kupongen er landets mest overprisede opptenningspapir starter sendingene, oh gjesp og fyse!

Mandag til fredag er det derimot flust av gode filmer på alle kanaler, med oppstart rundt 22.30. Dette passer jo den jevne hardtarbeidende småbarnsfamilie som gjøkunge i eget reir. Med mindre stillingen din er «gamer», og du tror den snille mannen som gir deg lønn heter Nils Arne Vangen med forkortelse NAV på utbetalingsslippen.

2. Offentlige kontorer er åpne

Endelig, der åpnet servicetorget på rådhuset, klokken er 08:00, og det stenger 15:00, akkurat i den tiden du er på jobb. Det samme gjelder mindre viktige etater som lege, bilverksteder og banker. Slutt med den surmulinga, kontorene er faktisk åpne!

Dessuten slipper du å be om service i banken, samt få gufne meldinger fra legen og verkstedet. Tannlegen da? Vel der sparte du de pengene, kjøp deg heller en Leatherman for pengene, og gjør jobben selv. Den mystiske rommel-rommel-lyden fra motoren trenger du heller ikke bekymre deg for, du kan bare skru opp musikken, og håpe at rommel-rommel kommer fra noen under panseret som pugger tyske panzergeneraler.

3. Du er ikke fyllesjuk

Hvor mange lørdager og søndager har ikke du våknet med en følelse av at Jan Eggum og Yoko Ono synger duett i hodet ditt mens Dimmu Borgir akkopagnerer det hele på sag?

Du lider med andre ord av helgeallergi. Du har ikke godt av så mye fri, mandag-fredag merker du derimot ikke mye til dette. Skulle du derimot merke noe til det, kan det til og med hende du endelig får møte sjefen.

4. Du får tid

Fredag: Batteriene er på lavmål. Mandag morgen: Total nedsmelting.

Hva sier dette oss? Jo vi får aldri gjort noe når vi har fri. Lørdag og søndag er du et protektorat underlagt husets matriark, eventuelt har sameiets camorra lagt planer for hva som bør gjøres.

Lista kunne vært lengre, men faktum er at helga har gått fra å være tid for å lade batteriene, til en tid for å bl.a skifte batteriet i Ladan. Mandag-fredag er du derimot herre over din egen tid, det er ikke grenser for hva som er jobbrelatert når du trenger litt kvalitetstid i mancaven.

5. La familia

Når vi først har sagt camorra kan vi like gjerne si «La familia», eller familien om du vil. Om du vil ha besøk av dem er en annen sak, men jeg kan love deg en ting; har du noen sinne sette svigers dukke opp mandag-fredag? Ikke det nei.

Så gled deg da menneske. Nå er uka her, og vi er produktive hele onsdagen! Det er nemlig da vi planlegger fredagspilsen. Som det ikke blir noe av denne fredagen heller.

MER: Føler du deg litt teit i dag? Sjekk ut denne videoen og du vil umiddelbart føle deg smartere.