Den indiske modellen Poonam Pandey (20) lovet at hun ville kaste alle klærne dersom India slo Sri Lanka i lørdagens VM-finale i cricket.

- Jeg er en cricketfanatiker, og jeg er patriot til det siste. India trenger mye støtte, og dette er min måte å støtte dem, sier Poonam Pandey, ifølge nyhetsbyrået AFP.

HTML EMBED

Den 20 år gamle skjønnheten benektet at hun bare var ute etter PR, og ikke kom til å gjennomføre dersom India vant.

- Absolutt ikke. Jeg er trygg på kroppen min, og jeg gjør dette for å stimulere guttene til å spille bedre, forsikret hun i forkant av finalen.

Torsdag i forrige fulgte hun opp på Twitter: «Og nedtellingen har begynt :) Stay tune Stay Raw». Under kampen lørdag skrev hun «Min aura hjelper» da India lå an til å vinne, etterflugt av «wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!!!!!!!!!!!!!!!» og «Magien fungerte» da seieren var i boks.

Men så ble det stille.

Ifølge Times of India var det umulig å få tak i Pandey etter at India slå Sri Lanka. Hun slo av telefonen og gikk under jorden etter overveldende oppmerksomhet etter løftet sitt, ikke alle positive.

HTML EMBED

Flere brukere på Facebook har etterlyst modellen, og mener hun holdt dem for narr, mens andre slett ikke ønsker å se den indiske 20-åringen «kaste klærne for landet», som hun selv uttaler det.

- Jeg vil holde løftet

Natt til mandag norsk tid logget hun seg endelig på Facebook-kontoen sin, og forsikret fansen om at hun kommer til å holde løftet sitt.

- Hallo venner og fans over hele verden. Jeg er i trygghet og på den niende sky etter at India vant. Jeg mangler ord for å utrykke hvor lykkelig jeg er for støtten til India. For alle spørsmålene dere har, vennligst se brevet jeg skrev til BCCI for tre dager siden, skriver hun.

Så fortsetter hun i store bokstaver:

- Jeg skal overholde løftet, så følg med!

Foreslår stripping i Paris

Brevet Poonam refererer til, er søknaden hennes til Board of Control for Cricket in India (BCCI) om tillatelse for å strippe for det indiske landslaget.

Her skriver hun blant annet at å kaste klærne foran voksne mennesker ikke er en forbrytelse, men foreslår at nakendansen legges til et annet sted, som Paris, for å unngå kontroverser.

Ikke for alle?

Poonam forsikrer fansen om at hun kommer til å strippe, men det er ikke sikkert at fansen faktisk får se henne naken.

Times of India skriver mandag 20-åringen har fått en rekke tilbud fra magasiner om å stille opp naken. Ifølge modellens manager skal blant annet et stort internasjonalt magasin ha tilbudt Pandey en halv million dollar for å ha modellen på coveret, men modellen har takket nei.

- Hun har avvist tilbudene fordi strippingen var kun ment for at det indiske laget skulle vinne verdensmesterskapet, ikke for å bli kjent eller å tjene penger, sier Pandeys manager til avisen.

Får mye kritikk

Indiske kvinner oppfordres tradisjonelt til å kle seg moderat, og Pandeys løfte om å strippe for landslaget har fått enorm oppmerksomhet. Modellen skriver på Twitter at hun tilhører den nye generasjonen indiske kvinner, og takker for overveldende støtte.

Ikke alle er like begeistret for stuntet. En indisk advokat beskylder Pandey for å ha stilte Brahman i et dårlig lys, skriver avisen Times of India.

Brahman er et sentralt begrep innen hinduismen og indisk filosofi, et uttrykk for «verdenssjelen» – det store verdensaltet og den guddommelige virkeligheten.

- Selv om Poonam ikke kler seg naken, bør hun straffes både for ha gitt et galt inntrykk av brahmansamfunnet og fornærmet indisk kultur, sier advokaten, ifølge avisen.

Saken skal opp til høring 5. april, men det ser ikke ut å skremme modellen særlig.

- Jeg er klar for å imøtekomme alle problemer for at landet mitt skal hente hjem seieren i verdensmesterskapet, skrev hun på Twitter.

Du kan følge oppdateringene hennes her.

Ifølge avisen hevder Poonam at strippingen vil virke terapeutisk på spillerne.

HTML EMBED