Gå til sidens hovedinnhold

Popkorn sunnere enn mange grønnsaker

Helse

Studien som får deg til å juble.

Ny amerikansk forskning er gledens nyhet til alle popkornelskere verden over.

Forskere ved University of Scranton har funnet ut at popkorn inneholder høyere nivåer av antioksidanter enn mange typer frukt og grønnsaker, skriver CBS News. Filmsnacksen over alle filmsnacks viser seg å være rik på fiber også.

- Basert på fiber, fullkorn og antioksidantnivåer, er det tydelig at popcorn er kongen av lørdagskos, sier Joe Vinson, en professor i kjemi ved universitetet.

HTML EMBED

Mikropop

Studien undersøkte fire forskjellige typer popkorn, to typer man popper i mikrobølgeovnen og to man popper med varmluft.

Vinson og hans assisten Michael Coco Junior, en kjemistudent på universitetet, analyserte så popkornets innhold av antioksidantet polyfenol. Polyfenol eksisterer i mange planter og er kjent for å ha flere helsefremmende effekter. Blant annet skal polyfenol kunne bidra til å redusere kolesterolnivå og forebygge visse typer kreft.

- Alle vet at grønnsaker og frukt inneholder antioksidanter, men ingen har noen sinne undersøkt hva popkorn inneholder, forteller Vinson til WebMD.

Lite vann

Ifølge GP.se fant Vinson ut at en porsjon med popkorn kan gi opptil 70 prosent av det anbefalte daglige inntaket av fullkorn og antioksidanter.

En av forklaringene på at popkorn har høyere nivåer av polyfenoler enn frukt og grønnsaker, er fordi antioksidantet mister sine helsefremmende fordeler når det fortynnes med vann. Mens frukt og grønnsaker kan inneholde så mye som 90 prosent vann, inneholder popkorn rundt 15 prosent.

Men de som er klare til å bytte ut grønnsaker med popkorn til middagen, må nok dessverre vente litt med poppingen. For selv om studien har avdekket at popkorn inneholder høye nivåer med antioksidanter, er Vinson ikke sikker på hvor mye av denne næringen kroppen klarer å ta opp.

Forskeren legger til at å dynke popkornet med salt og smør reduserer popkornets positive egenskaper betraktelig.

God nyhet? Del den gjerne på Facebook. Og følg Side3 for flere gode saker:

HTML EMBED
Reklame

Slik får du godt internett på hytta

Kommentarer til denne saken