Gå til sidens hovedinnhold

Egentlig er dette en million-bil

Og selgeren skal ha fått flere høye bud allerede.

Når en bil er sjelden nok, har høy entusiast-faktor og kan være verdt veldig mye penger i bra stand: Ja, da er det som regel også håp for eksemplarer som mildt sagt har blitt vanskjøttet i mange år.

Som denne: En 1953-modell Porsche 356 som nå ligger til salgs på amerikanske ebay. Dette er Porsches aller første modell og forlengst en klassiker.

Flere bud

Selgeren i Michigan opplyser at han har fått flere bud på 50.000 dollar, eller rundt 250.000 kroner.

Derfor har han valgt å legge ut bilen med dette som minstebud - og så selger han til høystbydende.

LES OGSÅ: Unik Aston Martin ble funnet på låve

Skutt i været

Synes du 250.000 kroner virker ganske vanvittig for en bil som ser slik ut? Vel, da skal du vite at dette er en av under 8000 eksemplarer totalt som ble bygget av 356, mellom 1948 og 1955.

De har lenge vært samlerobjekter, men de siste årene har prisene virkelig ha skutt i været. Fine eksemplarer går for over en million på verdensmarkedet - og mange entusiaster er med på å presse prisene oppover.

LES OGSÅ: Nå kan Porsche 944 være et veterankupp

Under åpen himmel

Dette eksemplaret skal ha blitt flyttet for egne krefter siste gang på midten av 1970-tallet.

Så sto bilen under åpen himmel (!) fram til 2000: Da var det tydeligvis noen som forbarmet seg over klassikeren og fikk plassert den inne i en garasje. Der har den stått siden, det er også her bildene i annonsen er tatt.

Klikk her for å se annonsen på bilen

Tømmer garasjen

Tross utseendet, hevder selger at den skal ha svært få skader på karosseriet. Dørene og setene er imidlertid ikke originale. Motoren er også byttet en eller annen gang på 60-tallet. Orginalradioen ble tatt ut på 70-tallet og tatt vare på.

Hvorfor bilen endelig er kommet ut til salgs, går ikke fram av annonsen. Men garasjen den står i skal tydeligvis tømmes. Selger lover nemlig at eventuelle andre deler som blir funnet under ryddingen av garasjen, skal følge med!

Sigrid har eid sin Opel-klassiker i 45 år

Halvparten har overlevd

Å få denne bilen tilbake til fordumt prakt, vil helt klart være en betydelig jobb. Skal den også settes ut, blir det helt klart en svært kostbar jobb.

Men tatt i betraktning det lave antallet som er produsert, er dette naturligvis en bil som bare vil øke i verdi. Av alle 356-variantene som ble bygget (356, 356A, B og C) er det anslått at halvparten fortsatt er "i live". Når auksjonen er over, kan vi nok trygt inkludere dette eksemplaret blant dem.

LES OGSÅ: Volvoen er 38 år - og helt som ny

LES OGSÅ: Fant bil til 70 millioner - hos høgger'n

Artikkelen er først publisert på broom.no. Les også:

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken