Vi skal ikke så mange årene tilbake før diesel var nærmest symbolet med alt som var skittent og kjedelig i bilverdenen, men det enorme CO2-fokuset de siste årene har ført til en rivende utvikling på dieselsiden.

Fortsatt har diesel noen problemer i forbindelse med kulde, småkjøring og NOx, men ikke mer enn at over 75 prosent av bilsalget i Norge nå er dieselbiler.

Og at diesel begynner å bli stuerent, understrekes nå kanskje mer enn noen gang ved at Porsche - selskapet som nesten bare har produsert bensinbiler med absolutt fokus på kjøreglede - annonserer at de vil begynne å produsere sin Panamera med dieselmotor.

Selskapet har så vidt snust på diesel tidligere, men det har vært i SUV-en Cayenne. Nå kommer det altså inn i personbilsegmentet.

Men om du tror det betyr at Porsche kaster sine sportslige tradisjoner på dør, så har vi heldigvis gode nyheter: Motoren Porsche vil benytte er en tunet versjon av Volkswagens 3-liters turbodiesel, som vi tidligere har testet i blant annet Audi A7. Dette er en motor som definitivt konkurrerer om tittelen verdens beste dieselmotor, med et herlig pådrag helt fra bunn og overraskende sportslige preg.

Les også: Alt er perfekt med denne bilen

I Panamera vil V6-eren dytte ut 250 hestekrefter og et dreiemoment på 550 Nm allerede fra 1750 RPM.

I likhet med i A7, vil bilen benytte en 8-trinns Tiptronic S-girkasse. Dette skal få bilen fra 0-100 på 6,8 sekunder og en topphastighet på edruelige 240 km/t.

Porsche skryter for øvrig hemningsløst av at bilen vil ha et drivstofforbruk på 0,63 liter per mil - og at den vil ha en rekkevidde på 120 mil.

Noen norsk pris på bilen blir nå fra like over en million, vil være tilgjengelig i august.