Gå til sidens hovedinnhold

Porsche lager dieselfamiliebil

Hvem hadde trodd noe slik for noen år siden?

Vi skal ikke så mange årene tilbake før diesel var nærmest symbolet med alt som var skittent og kjedelig i bilverdenen, men det enorme CO2-fokuset de siste årene har ført til en rivende utvikling på dieselsiden.

Fortsatt har diesel noen problemer i forbindelse med kulde, småkjøring og NOx, men ikke mer enn at over 75 prosent av bilsalget i Norge nå er dieselbiler.

Og at diesel begynner å bli stuerent, understrekes nå kanskje mer enn noen gang ved at Porsche - selskapet som nesten bare har produsert bensinbiler med absolutt fokus på kjøreglede - annonserer at de vil begynne å produsere sin Panamera med dieselmotor.

Selskapet har så vidt snust på diesel tidligere, men det har vært i SUV-en Cayenne. Nå kommer det altså inn i personbilsegmentet.

Men om du tror det betyr at Porsche kaster sine sportslige tradisjoner på dør, så har vi heldigvis gode nyheter: Motoren Porsche vil benytte er en tunet versjon av Volkswagens 3-liters turbodiesel, som vi tidligere har testet i blant annet Audi A7. Dette er en motor som definitivt konkurrerer om tittelen verdens beste dieselmotor, med et herlig pådrag helt fra bunn og overraskende sportslige preg.

Les også: Alt er perfekt med denne bilen

I Panamera vil V6-eren dytte ut 250 hestekrefter og et dreiemoment på 550 Nm allerede fra 1750 RPM.

I likhet med i A7, vil bilen benytte en 8-trinns Tiptronic S-girkasse. Dette skal få bilen fra 0-100 på 6,8 sekunder og en topphastighet på edruelige 240 km/t.

Porsche skryter for øvrig hemningsløst av at bilen vil ha et drivstofforbruk på 0,63 liter per mil - og at den vil ha en rekkevidde på 120 mil.

Noen norsk pris på bilen blir nå fra like over en million, vil være tilgjengelig i august.

Kommentarer til denne saken