Porsche er et ganske spesielt selskap på mange måter.

Mest påfallende er det kanskje at de til stadighet lanserer nye modeller som knapt er noe forskjellig fra dem som blir erstattet, og ikke minst at de er den eneste store produsenten som insisterer på å plassere motoren helt bakerst i bilen.

Les også: Dette er de store bilnyhetene

Men nå kommer selskapets toppsjef Matthias Mueller med uttalelser som nok vil være mer oppsiktsvekkende enn at det knapt er mulig å se forskjell på selskapets to siste 911-modeller: Han er nemlig ikke fornøyd med at selskapet ikke har biler som koster like mye som Ferrarier.

- Det har alltid irritert meg at de dyreste 911-ene bare koster 250.000 euro, og at 918 så fortsetter på 750.000 euro, sier Mueller i et intervju med tyske Sueddeutsche Zeitung mandag.

Problemet, slik Porsche-sjefen ser det, er rett og slett at det er et marked for dyre biler som Ferrari nærmest har eneretten på.

- I området mellom sprader Ferrari relativt komfortabelt og uten noen konkurranse. Det er der vi må være. Det er plass for en større sportsbil, som 959 som vi hadde på 80-tallet, sier han.

I praksis ønsker han en ny modell som skal ha et prisnivå på 250.000 til 400.000 euro. I dette segmentet har i dag Ferrari biler som FF, 599 og 612 Scaglietti - i tillegg til at de fra tid til annen har svært begrensede spesialversjoner.

Selskapet har tidligere annonsert at de ønsker å øke antall modellserier relativt markant til syv, og en ny påkostet superbil vil bli den åttende - eller niende om en skiller mellom Boxter og Cayman.