Gå til sidens hovedinnhold

Denne bilen var superhemmelig

Du skal få slite med å parkere Porsches nyhet. Se bilder og video.

Endelig er ventingen over, og en av motorverdenes best bevarte hemmeligheter er nå avslørt.

Porsche har nå brutt sine tradisjoner. De første bildene av deres nye Porsche Panamera viser nemlig at dette er en meget langstrakt bil. Om den er en skjønnhet eller ikke får være opp til hver enkelt å bedømme...

Dette blir det fjerde leddet i Porsches produktlinje, etter de populære 911-modellene, Cayenne og Cayman/Boxster.

Den nye luksusbilen er hele 4,97 cm lang, hvilket betyr at Panamera er 17 cm lenger enn Cayenne.

Den er 1,93 meter bred og er 1,42 meter høy. Med denne versting-Porschen sies det at produsenten har tenkt å konkurrere mot blant annet Maserati Quattroporte og den kommende Aston Martin Rapide.

Den har en sporty taklinje som gir en kupélignende profil. Kromdetaljer og dype luftinntak gir den et maskulint uttryk, og her kjører man definitivt med en frekk GT-stil.

Det er enda usikkert hvilke motoralternativer som skal tilbys, men det spekuleres i at det mest sannsynlige vil være motorer hentet fra Cayenne.

Alternativene vil da mest sannsynlig være rangert mellom V6- og V8-motorer med en effekt fra 300 til 500 hester, hvor noen av alternativene være turboladete motorer.

Den langstrakte Porschen skal utstyres enten med en 6-trinns manuell girkasse, eller en syvtrinns dobbeltklutsjkasse (PDK). Panamera skal også tilbys i en hybrid versjon med en elektrisk motor som skal ha en effekt på 350 hester.

En dieselversjon vil også muligens bli tilgjengelig skriver det tyske nettstedet Auto motor und Sport.

Det finnes enda ingen tilgjengelige bilder av interiørdesignet, men Porsche lover topp komfort og to individuelle seter bak som kan legges ned for bedre bagasjeplass.

Panamera skal ha sin debut på motormessen i Genevé etter nyttår, og skal ankomme markedet i august 2009. Prisen er enda ukjent.

Se video av Porsche Panamera her:

HTML EMBED

Det siste fra Nettavisen Motor:

- Livsfarlig å være fotgjenger

- 10 knallgode bilkjøp

- La dem gå konkurs

Mer om bil, MC og trafikk finner du i Nettavisen Motor

Kommentarer til denne saken