Følg oss på FACEBOOK

Porsgrunn har de siste årene gått gjennom store forandringer. Det som tidligere var en sliten industriby ved munningen av Telemarkvassdraget, er i dag blitt en spennende kulturby.
Kulturinstitusjoner som Grenland friteater har fått byen til å blomstre, og med Porsgrunn internasjonale teaterfestival, som går av stabelen hver juni, settes den lille byen i Telemark på teaterkartet.
Byen byr også på det årlige arrangementet Kulturnatta hver november og Osebro er de siste årene blitt byens kulturstrøk. Her finner du gallerier som Galleri Oksen, Galleri Osebro, nyåpnede Something else og Porsgrunn Kunstforening.

Gå i Porsgrunn

Gå tur langs «ælva» fra Porsgrunns Porselænsfabrik, over brua og oppover mot Osebro-området der du kan ta en titt i et av galleriene og stoppe for en kaffe eller en matbit på Kafé K eller Osebro Restaurant & Bar. På veien går du forbi rådhustrappa og Bratsberg brygge der kommunen de siste årene har lagt ned betydelige ressurser. Når isen går, er det også morsomt å ta med fiskestanga og prøve lykken.

Severdighet i Porsgrunn

Se Porsgrunns Porselænfabriks historiske bygg der Norges eneste produsent av porselen har holdt til siden 1887. Få en omvisning i fabrikkens museum og etterpå kan du ta en tur i det store butikkutsalget. Her har også en rekke små, kreative bedrifter etablert seg.

Shopping i Porsgrunn

Kjøp noe fint fra for eksempel den koselige interiørbutikken Titt Inn som ligger i Hammondgården i Storgata.

Restaurant i Porsgrunn

Spis på Friisebrygga mat & vin. Denne lille, hyggelige tapasbaren satser på ferske, gode råvarer og er særlig flinke på fisk. Menyen skifter etter årstidene, og du får servert småretter med inspirasjon fra hele verden.

+12 timer i Porsgrunn

Porsgrunns eneste hotell er Hotell VIC, men Grendlandsområdet, og da særlig Skien, har mange flere å velge mellom.

BESTILL ABONNEMENT på papir eller digitalt