Gå til sidens hovedinnhold

Positiv åpning i USA

Dempet inflasjonsfrykt på Wall Street

Det har vært en positiv åpning på de amerikanske børsene onsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Dette blir drevet av lavere oljepris og nye makrosignaler fra den amerikanske økonomien.

Onsdag ettermiddag viste statistikk fra handelsdepartementet i USA at ordreinngangen av varige goder i april falt med 0,5 prosent. Dette tolkes allikevel positivt fordi det var mindre fall enn det økonomene ventet. Ifølge Bloomberg News var det ventet at ordreinngangen ville falle med 1,1 prosent.

- Råvare og energipriser har vært noe av den motvinden vi har sett de siste månedene, og dersom vi ser på det er noe av inflasjonspresset avtagende i det vi nærmer oss halvveis ut i året, sier James Dunigan i PNC Advisors i Philadelphia til Bloomberg News.

General Motors og morselskapet til American Airlines stiger på børsen etter at investorene er litt mindre bekymret for at den sterke oljeprisoppgangen skal svekke inntjeningen. Yahoo bidrar også til oppgangen etter en artikkel om at selskapet er klart til å sikre en avtale med Microsoft eller Google.

S&P 500 stiger 0,2 prosent til 1,387.9 poeng, Dow Jones er opp 0,3 prosent til 12,580.11 poeng mens Nasdaq er opp 0,4 prosent til 2,490.83 poeng etter åpning.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken