Gå til sidens hovedinnhold

Positiv start på 2010

Aksjene stiger på første handelsdag.

De asiatiske aksjeindeksene fikk en positiv start på den første handelsdagen i det nye året.

Den sammenveide regionindeksen MSCI Asia-Pacific stiger 0,5 prosent til 121,10 poeng. I 2009 steg indeksen 34 prosent, det beste året siden 2003.

Kina-løft
Oppgangen mandag drives av solide produksjonstall i Kina, og håp om at arbeidsmarkedet i USA skal vise nye tegn til bedring denne uken.

I natt kom produksjonssjefindeksen PMI fra Kina, og den viste en oppgang fra 55,7 i november til 56,1 i desember.Dette er det høyeste nivået siden april 2004.

- Asia er forventet å være driveren for veksten i verdensøkonomien. Den første handelsdagen i et nytt år blir ofte sett på som en indikator på stemningen. Mange håper at dette året vil bli bedre enn det forrige, og reagerer mer på positive nyheter, sier Horoshi Morikawa i MU Investments til Bloomberg News.

Svekket yen
I Tokyo ble markedet oppmuntret av at den japanske valutaen svekket seg mot dollar, noe som sendte eksportaksjene til værs.-

USA
Det er også knyttet optimisme til at arbeidsmarkedet i USA vil vise tegn til bedring.

Den 8. januar legger det amerikanske arbeidsdepartementet frem sin månedlige rapport for sysselsettingen utenom jordbruket i USA. Da er det ventet at det kraftige fallet vil stoppe opp, og at desember vil vise det laveste antall nye ledige siden resesjonen inntraff, med kun 1.000 nye ledige, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken