Gå til sidens hovedinnhold

- Positivt overrasket

Leder for Hordaland Arbeiderparti, Per Rune Henriksen, er lykkelig og overrasket over at fylkespartikollega Anne-Grete Strøm-Erichsen i dag ble utnevnt til forsvarsminister.

- Det var en positiv overraskelse. Jeg har ikke tenkt så mye over regjeringskabalen og hvem som kunne komme med i hvilket departement. Jeg har skjøvet det litt fra meg. Men jeg er strålende fornøyd med at Strøm-Erichsen ble forsvarsminister. Jeg tror hun vil gjøre en god jobb på et vanskelig felt, sier Henriksen til ibergen.no.

Erfaren
Han mener hun har gjort en kjempejobb som lokalpolitiker og at erfaringen med koalisjon i byrådet vil komme godt med i den rød-grønne regjeringen. Men han vil ikke spekulere i hvorfor hun blir satt til å styre akkurat forsvarsdepartementet.

- Jeg har ikke forutsetninger for å svare på det. Det er en jobb med store utfordringer, og hun har stor arbeidskapasitet.

- Trakk nok pusten
- Har hun selv ønsket seg dit?

- Hun har vel ikke uttrykt det spesifikt, men heller sagt at hun sto klar til disposisjon der de trengte henne.

- Tror du hun ble overrasket over å få jobben?

- Ikke overrasket kanskje, men hun trakk nok pusten da Stoltenberg ringte, det tror jeg nok, ler Henriksen.

Det er foreløpig ingen planer om feiring av Strøm-Erichsens nye jobb i kveld. Per Rune Henriksen skal i møter hele kvelden, men i representantskapsmøtet i Hordaland Arbeiderparti vil utnevnelsen bli markert på en foreløpig ukjent måte.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken