Gå til sidens hovedinnhold

- Potter-filmenes skumleste

Potter-stjernene Matthew Lewis og Katie Leung avslørte hvem som er filmenes skumleste overfor Side2.

(SIDE2:) Mens de tre hovedpersonene i Harry Potter, Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Emma Watson, gjør sin Potter-plikt i Los Angeles for tiden og blant annet har blitt innrullert i Walk of Fame, har Harrys kjæreste, Cho Chang og hans trofaste venn Nilus Langballe tatt turen til Oslo.

LES OG SE BILDENE:Berømt med møkk og tryllestav

Skummel Slur
Eller rettere sagt Katie Leung (18) og Matthew Lewis (18). I den femte filmen gir Leung Harry hans første kyss, mens unge Lewis får vise at det bor to i den ellers tilsynelatende veike Nilus.

Sammen med Harry går de i frontalangrep mot ondskapen. Men av settet er det ikke Lord Voldemort som skremmer mest.

Hva for eksempel med den mystiske og ondskapsfulle professor Slur?

- Alan Rickman er utrolig skremmende. Jeg har jo ikke hatt mange scener med ham, men har passert ham i gangene, han har en slags aura rundt seg, sier Katie Leung. Matthew Lewis som har vært «offer» for Slur i filmene, flirer enig.

- Han er skremmende, men samtidig verdens hyggeligste fyr. Jeg havnet i en litt absurd situasjon der jeg begynte å diskuterte matlaging med Imelda Staunton (professor Dolorosa Uffert red anm), og hun trodde meg slett ikke da jeg anbefalte en spesiell eggerøre du kan lage i mikroovn. Ut fra ingensteder kom plutselig Alan Rickmans stemme: - Joda, jeg har smakt det, det er riktig godt, ler Matthew.

Koreografert formeldans
En av de største scenene de har er når Harry og vennene hans danner rektor Humlesnurrs legion, en dypt forbudt klubb der Harry Potter lærer bort praktiske, magiske formler for å beskytte dem mot ondsinnet magi.

LES VÅR ANMELDELSE AV FØNIKSORDENEN:

Torturert og sterk Potter

- Det var fantastiske scener. Det var første gangen jeg holdt i en tryllestav. Det er her scenene mellom Harry og Cho utspiller seg og der vi virkelig får spilt sammen, sier Katie Leung til Side2.

- Faktisk var den scenen en svær utfordring for oss fordi den filmer alle oss samtidig. Den var strengt koreografert, folk gjorde stunts, eksplosjoner gikk av, folk fløy forbi deg i vaiere. Alt mens du samtidig skulle levere replikkene dine helt naturlig. Det var som å delta i et sirkus, sier han.

LES INTERVJU MED DANIEL RADCLIFFE:

- Kysset var ingen big deal

Viktige Nilus
Lewis har vært en del av Potter-filmene siden begynnelsen, og er en av figurene hos Rowling vi lærer stadig mer og mer om - og som etter hvert får en uventet viktig rolle.

Det samme opplever Matthew. 16-åringen får ikke vite noe vi ikke vet fra bøkene. Men regissør David Yates bad han gå tilbake og lese alle bøkene på nytt da han skulle i gang med «Føniksordenen».

- Neville eller Nilus roter det fremdeles mye til for seg, men vi får jo vite mer hvorfor han er så hjelpeløs som han virker. Samtidig viser han at han også har stort mot. Han gjør alltid sitt beste.

SE TRAILEREN:Harry Potter og føniksordenen

Fordi Matthew er fra Leeds ganske langt unna Harry Potter-filmsettet, har han bodd nær settet og gått på filmens skole (Potter-settet har hatt egen skole for alle barneskuespillerne) selv når han ikke filmet. Det hadde sine fordeler.

- I forrige film da Harry var på sovesalen, hentet de meg ut for at jeg skulle ligge og sove i sengen ved siden av, sier han.

Kanskje film seks
Og Katie Leung, hvis rolle egentlig «ender» i film og bok fem, forteller at hun har fått en hyggelig overraskelse.

- Jeg trodde dette var min siste film, og jeg har tatt farvel med alle, men så etter en pressekonferanse kom plutselig kostymeavdelingen tøffende for å ta mål av meg, så nå blir det kanskje film seks også. Jeg krysser fingrene, sier hun.

Vil du se Potter-stjernene kan du møte opp utenfor Colosseum kino i Oslo i dag 17.30. Filmen har ordinær premiere fredag 13. juli.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler