Gå til sidens hovedinnhold

Åpner for å rådgi de fleste

Men Carl I. Hagen setter grensen ved RV og Fagforbundet.

Carl I. Hagen har fått en første smak av rådgiveryrket etter noen uker i den nye jobben i pr-byrået Burson Marsteller. Selv bedyrer han at han er mest pensjonert.

Først og fremst pensjonist
– Jeg er pensjonist med noen oppdrag. Jeg er ikke ansatt hos noen, jeg er deleier i Carleli AS som har en avtale med Burson Marsteller om et visst antall timer per år, sa Hagen da han møtte presse og medlemmer av Kommunikasjonsforeningen på Litteraturhuset i Oslo Torsdag kveld.

På spørsmål fra intervjuer Svein Tore Bergestuen sa Hagen at han ikke hadde satt noen begrensninger med hensyn til oppdragsgivere, med unntak av oppdrag som kunne skade hans elskede Fremskrittsparti.

– Jeg er åpen for å ta oppdrag for alle partier på Stortinget, sa Hagen som ellers unnlot å svare på en del av Bergestuens tenkte interessekonflikter.

Lite glad i Davidsen
Han satte likevel grensen ved Fagforbundet og spesielt lederen Jan Davidsen.

– Jeg hadde imidlertid ikke hatt noe problem med å jobbe for Fellesforbundet og deres kamp for å åpne for oljeboring i nord. Generelt er det vanskelig å være kategorisk på hvilke oppdrag jeg ville ha tatt og ikke, før man vet mer om innholdet i oppdraget, sier Hagen.

Han ville foreløpig ikke røpe noen kunder, men sa han allerede hadde vært i en del salgsmøter.

– Vi er jo ute etter kunder og det ryktes at dere har en del, sa Hagen til intervjuer Bergestuen som til daglig jobber i Geelmuyden Kiese.

Hagen tar skrittet inn i bransjen flere år etter tidligere Fremskrittsparti-profiler som Lars Erik Grønntun, Tor Mikkel Wara og Jan Erik Fåne.

– De har vel gjort det forholdsvis bra de, sier Hagen.

Sjokkert Siv
Ute av politikken var han også klar for å felle dom over sine tidligere politikerkollegers medieopptreden.

– Kristin Halvorsen er veldig flink. Hun visste at jeg ikke likte å bli tatt, så hun sørget for å få plassen ved siden av meg på tv-debatter og utnyttet det. Hun var også flink til å bruke kvinnelige hersketeknikker.

Om sin etterfølger i partilederjobben felte han følgende dom:

– Siv er flink når hun ikke er for sjokkert, sier Hagen.

Kommentarer til denne saken