Gå til sidens hovedinnhold

Premieløs spinningvinner

Bente Austrått syklet seg til topps i en landsomfattende spinningkonkurranse. Premien - en weekendtur for to til Paris - har hun fortsatt ikke sett noe til.

Spinningskonkurransen fikk flere tusen deltakere til å sykle 45 timer på spinningsetet i perioden oktober 2005 til april 2006. Alle deltakerne betalte opp imot 200 kroner for å delta, og timene ble registrert på internettsiden til arrangøren Arild Svenson i Incycletour.

Deltakere rekrutterte han fra treningssentre over hele landet.

Bente Austrått på Skedsmokorset i Akershus meldte seg på sporenstreks.

- Jeg tenkte at dette må jeg jammen være med på! For det første så liker jeg godt å ha noe som motiverer meg i forhold til konkurranse. Så liker jeg å slite litt, jeg, sånn som man gjør på spinning, det er herlig!


3000 påmeldte

Gjennom flere måneder registrerte hun og nesten 3000 andre spinnere hver eneste time de tilbrakte på spinningsetet. Premier for over 600 000 kroner var en god motivasjon. Deltakerne kunne vinne mobiltelefoner, treningstøy, sykler, sekker og ikke minst weekendtur for to til Paris – verdi 12 000 kr.

Da Bente faktisk vant førstepremien ble hun himmelfallen

- At jeg skulle vinne tur til Paris, det hadde jeg aldri trodd! For det første har jeg aldri vært i Paris og for det andre har jeg aldri vunnet noe premie, så når en venninne av meg ringte og sa at jeg hadde vunnet, så sa jeg bare at sånt fleiper man ikke med! Men så var det altså sant, så det var strålende, forteller Bente.


Fikk ingen kontakt med arrangøren
Bente fikk ingen direkte beskjed fra arrangøren om at hun hadde vunnet, men fant navnet sitt på en liste på internettssiden til Incycletour . Hun ventet, men fikk verken telefon eller skriftlig kontakt med Arild Svenson.

- Til å begynne med trodde jeg jo at det var tilfeldig, jeg tok opp på treningssenteret hvordan jeg skulle få den premien. De sa de skulle kontakte han og så fikk jeg to ganger tomme mailer fra han. Jeg skrev tilbake, men jeg fikk ingen kontakt.

TV 2 hjelper deg forsøkte også å komme i kontakt med Svenson på telefonnummer og mail som ligger tilgjengelig på hjemmesiden til konkurransen. Men først når vi ringer han på telefon registrert på firmaet hans, ringer han tilbake.


Ikke råd til å sende ut premiene
Han forteller at dårlig økonomi og krangling med tidligere samarbeidspartnere gjør at han ikke har hatt råd til å sende ut premiene. De har ligget i huset og kontoradressen hans hele tiden, men han har ikke hatt penger til forsendelse.

Dette synes Bente er en temmelig dårlig forklaring.

- Jeg er ikke helt sikker på hva et tellerskritt koster eller et frimerke, men det er jo ikke akkurat en stor formue, sier Bente.

Etter at vi kom i kontakt med Arild Svenson rett før jul, tok han imidlertid kontakt med Bente og ga henne et telefonnummer der hun kunne bestille reisen. Han bedyrer også at de andre premiene er sendt ut, men unntak av sykler og halvt års forbruk av frokostblanding som skal sendes ut direkte til vinnerne.

Og Bente er fortsatt ikke helt i mål med premien sin.

- Jeg har gått og ventet i månedsvis, og er glad for at det ser ut til å ordne seg. Jeg har fått bekreftet flight til Paris i vår, men ennå ikke fått bekreftet opphold og sånt, så jeg får nå se. Uansett har jeg begynt på franskkurs, så jeg er klar, jeg!

Les flere forbrukersaker på www.tv2hjelperdeg.no

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her