Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Tottenhams rekordkjøp

Sa nei til Barcelona som 12-åring.

HTML EMBED

Erik Lamela ble Tottenhams dyreste spiller noensinne da han kom fra Roma for nær 30 millioner pund denne sommeren.

Den unge argentineren hadde en strålende sesong i den evige stad i 2012-2013 og noterte seg blant annet for 15 mål og fem målgivende pasninger i løpet av 33 ligakamper.

Teknisk briljant
Med sitt driv med ballen, fantastiske venstrefot og såledragninger som fikk motstanderne til å klø seg i hodet, ble han fort en publikumsfavoritt på Stadio Olimpico.

Zdenek Zemans vanvittige fotballfilosofi gjorde også sitt til at Lamela virkelig fikk utfolde seg offensivt forrige sesong. Den førte også til at Roma slapp inn 56 mål og at tsjekkeren fikk sparken mot slutten av sesongen.

Den teknisk briljante argentineren hadde uansett vist nok til at Roma-fansen skjønte at dette var en spiller man neppe fikk lov til å beholde i særlig mange år.

Litt overraskende var det kanskje at overgangen kom allerede i sommer og at Tottenham ble neste stopp, da Lamela ikke latet til å ha ytret noe ønske om å forlate klubben.

Det ble det imidlertid, og Lamela slo dermed følge med Marquinhos og Pablo Daniel Osvaldo, som dro til henholdsvis PSG og Southampton, ut portene på Trigoria.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

- Fantastisk signering
Med Kevin Strootman, Adem Ljajic, Maicon, Mehdi Benatia, Gervinho og Tin Jedvaj inn, kan likevel Roma si seg godt fornøyd etter sommerens overgangsvindu - til tross for å ha mistet en svært talentfull midtstopper og to offensive spillere som scoret til sammen 31 ligamål i fjor.

Fornøyd kan også Tottenham si seg å være, mener talentspeider og fotballkjenner Tor Kristian Karlsen.

- Lamela er en fantastisk signering for Tottenham. Den viser at de har ambisjoner. Vanskelig å se for seg at Spurs havner utenfor topp fire nå, skrev Karlsen på Twitter da overgangen var i boks.

Takket nei til Barcelona
Fotballkarrieren til den talentfulle argentineren kunne imidlertid tatt en helt annen retning da gigantklubben FC Barcelona ønsket å hente ham som 12-åring.

Lamela, som hadde spilt for den argentiske storklubben River Plate siden han var sju år gammel, ble sammen med familien tilbudt rundt 100.000 pund i året, samt et hus, jobber for foreldrene og utdanning for barna.

- Vi ble enige med River om at Erik skulle bli værende der. Jeg synes han er for ung til å spille i Europa. Det ville vært et for stort ansvar for ham om hele familien hans skulle flytte til Spania på grunn av ham. I denne alderen skal fotball være morsomt, ikke en jobb, sa mamma Miriam Lamela til Trans World Sport i 2004.

Se hele innslaget til Trans World Sport øverst i denne artikkelen. Også Nettavisen omtalte Lamela så tidlig som i 2004.

Drømmedebut i Roma
Etter hvert ble det imidlertid uungåelig at Lamela ble solgt til en europeisk klubb, og 6. august 2011 annonserte AS Roma at klubben hadde sikret seg stortalentet for 12 millioner euro.

23. oktober debuterte han foran forventningsfulle hjemmesupportere mot Palermo.

HTML EMBED

Ganske nøyaktig sju minutter tok det før argentineren presenterte seg for sine nye fans ved å skru ballen i det bortre hjørnet til 1-0 for Roma.

En skadet Francesco Totti reiste seg på tribunen, nikket anerkjennende og applauderte sin nye lagkamerat.

Totalt ble det seks mål på 31 kamper i hans første sesong for Roma.

- Vil integreres fort
Etter en fantastisk andre sesong, er det altså nå Tottenham-fansen som skal få glede av stortalentets ferdigheter.

- Jeg håper at jeg kan integreres i laget veldig fort. Jeg har så vidt trent med laget og møtt mine lagkamerater. Det virker som en veldig bra gjeng, som vil gjøre en god sesong sammen, sier Lamela i et ferskt intervju med Spurs TV.

Nå ser han fram til å venne seg til den engelske måten å spille fotball på.

- Jeg liker den engelske måten å spille på. Den er veldig offensiv, og det er måten jeg liker å spille på. Jeg må tilpasse meg til dette så fort jeg kan.

Erik Lamela kan få sin første kamp fra start når Tottenham møter Norwich på White Hart Lane 14. september.

HTML EMBED
Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen