Gå til sidens hovedinnhold

Pressekonferanse på do

Mandag arrangerte Nationaltheatret pressekonferanse på toalettet på et av Oslos hippeste utesteder. Det var et kulturstunt - et pr-jippo for stykket "Det kalde barnet", skriver NTB.

Stykket har premiere på Nationaltheatrets intimscene førstkommende lørdag. Det er en svart komedie.

- Et drama der det er vanskelig å skille fantasi fra virkelighet. Stykket forteller noe om samtiden, sier den svenske regissøren Hilda Hellwig stykkets innhold overfor NTB.

Noen leter etter den store kjærligheten, andre er bare ute etter et øyeblikks nytelse.

Og det er nettopp det de har seg med, nemlig nytelse, Lena og Johan, spilt av henholdsvis Andrea Bræin Hovig og Kyrre Haugen Sydness. Det skjer i en bås på et dametoalett på et av Berlins hippeste utesteder. Hun har kranglet med faren og Johan har nettopp blitt vraket av dama.

"Det kalde barnet" ble uroppført på Berliner Schaubühne i desember i fjor, der Marius von Mayenburg (31) er husdikter og dramaturg. Han hadde sitt gjennombrudd som dramatiker i 1998 med "Flammefjes", som ble satt opp på scener verden over, også på Torshov i Oslo.

Regissør Hilda Hellwig har delt Lena-rollen mellom to skuespillere, den eldre spilles av Trine Wiggen. De øvrige medvirkende er Janne Formoe og Hauk Heyerdahl.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken