(SIDE2): Kondomene, som blir kalt «Hotshot», blir produsert etter at den sveitsiske regjeringen har forsket på at barn mellom 12 og 14 år ikke bruker tilstrekkelig beskyttelse under sex, skriver engelske Telegraph.

Sjokkert
Det var senteret for utviklings- og personlighetspsykologi ved det sveitsiske universitetet i Basel som gjennomførte undersøkelsen på vegne av regjeringen.

Nancy Bodmer ledet undersøkelsen. Hun mener det er viktig med tidlig prevensjon.

- Vi ble sjokkert over at unge gutter har en så risikofylt oppførsel når det kommer til sex. De har ikke seksuell kunnskap, og skjønner ikke konsekvensene av det de driver med. De overlater ansvaret til jentene, sier hun.

For store kondomer
I følge en tysk undersøkelse mente 25 prosent av gutter mellom 13 og 20 år at de vanlige kondomene var for store. En vanlig kondom har en diameter på ca 5, 2 cm, mens «Hotshot»-kondomen har 4,5 cm.

LES OGSÅ:Kondomet du ikke bør bruke

Marked i Storbritannia
Firmaet Lamprecht AG, som produserer kondomene, sier de vil prioritere å eksportere kondomene til Storbritannia. Landet har nemlig den høyeste andelen av tenåringsgraviditeter i Europa.

Nysse Norballe, en talsmann for firmaet, sier:

- Storbritannia er definitivt et veldig attraktivt marked, siden de har en veldig høy andel av unnfangelse blant mindreårige.