(SIDE2): En fersk studie fra USA viser at kvinner som ikke bruker p-piller får mer muskler enn sine pillespisende medsøstre.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Unge kvinner som ønsker en mer markert og muskuløs silhuett burde kanskje vurdere å finne andre prevensjonsmetoder, uttalte amerikanske forskere denne uka, ifølge Reuters.

60 prosent
Studien fant at kvinner som ikke brukte p-piller fikk så mye som 60 prosent mer muskelmasse enn p-pillebrukere etter et 10-ukers styrketreningsprogram.

Studien ble ledet av Chang-Woock Lee og Stephen Riechman fra Texas A&M University og Mark Newman fra University of Pittsburgh, og vil bli presentert for the American Physiological Society som har møte i New Orleans denne helgen.

Les: Er du fornøyd med kroppen din?

Ekstra proteiner
Forskerne studerte 73 sunne og friske kvinner i aldersgruppen 18-31, som alle deltok på et treningsprogram som tok for seg alle kroppens muskelgrupper. Halvparten av kvinnene var p-pillebrukere.

Kvinnene ble bedt om å spise en bestemt mengde proteiner daglig - omtrent en tredjedel mer enn det som er anbefalt daglig dose - for å forsikre at de fikk nok proteiner og kalorier til å kunne bygge muskler.

Begge forsøksgruppene trente tre ganger i uka under oppsyn av treningsfysiologer, og utførte identiske treningsprogrammer.

Muskelbyggende hormon
Etter ti uker var det klart at kvinnene som ikke brukte p-piller hadde utviklet langt større muskelmasse enn de andre.

Blodprøver tatt av kvinnene før og etter treningsperioden viste at p-pillekvinnene hadde lavere nivåer av det muskelbyggende hormonet testosteron, og høyere nivåer av hormonet kortisol, som bryter ned muskler.

LES OGSÅ:
13-åringer får p-piller
P-stav kan forsvinne i kroppen
Få maks ut av musklene
Få flat og fin mage
Prevensjonsmidler for menn