Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir nye «Prince of Persia»

Spillmagasinet har sett «Prince of Persia» i Paris. Møt hans nye makker Elika.

PARIS (Spillmagasinet): Spillhuset Ubisoft arrangerte i slutten av mai pressearrangementet Ubidays 2008. Her fikk nærmere 2000 journalister se og prøve en rekke av storspillene som kommer i løpet av året.

En av de største titlene er nye «Prince of Persia».

Se Spillmagasinets store gjennomgang av spillet i videoen under.

HTML EMBED
video_embed(10741,1);

Den nye prinsen dukker opp på den nye generasjonen av konsoller, og som med «The Sands of Time» fra 2003 har prinsen gjennomgått flere endringer. Du har kanskje lagt merke til at spillet ikke har en undertittel (spillet ble først omtalt som «Prodigy», men det navnet har siden forsvunnet)? Grunnen er at utviklerne ønsker å starte på et nytt eventyr, og ikke fortsette historien fra «The Two Thrones».

Både spillets utseende, kampsystem og våpen har fått en totaloverhaling, ifølge utviklerne. I tillegg introduseres en spennende ny alliert som skal gi spillere en bedre opplevelse av kjerneelementene i spillet - som akrobatikken.

Møt Elika

Prinsens nye våpensøster heter Elika. Hun kontrolleres kun av spillets kunstige intelligens, men Ubisoft lover på tro og ære at hun ikke vil gå i veien for deg, at hun alltid vil forstå hva du vil og aldri tar negativt initiativ.

Med andre ord: Hun gjør det samme som deg, begynner ikke å slåss med andre fiender enn den du slåss med, faller ikke utfor stup eller setter seg fast i en krok. Vi håper det er sant.

Elika har overnaturlig krefter, men er helt avhengig av din hjelp for å overleve. Hennes handlinger velges ut ifra hvilken situasjon prinsen er i og du «aktiverer» henne ved å trykke på Elika-knappen på kontrolleren.

Etter at hun har gjort jobben sin følger hun enkelt og greit etter deg til du trenger mer hjelp. Historien i spillet vil også i stor grad blir fortalt gjennom Elika.

Magisk hanske

Elika er ikke det eneste nye elementet som kommer prisen til gode i «Prince of Persia».

Han er også utstyrt med en magisk hanske som gir ekstra krefter og mulighet til å takle fiender som er besatt av den onde, mørke materien kalt Corruption.

Ikke minst spiller hansken en avgjørende rolle i prinsens akrobatiske krumspring, som fremdeles er kjernen i spillet. I teorien kan du redde deg inn fra de fleste dødelige fall ved å slå hansken inn i vegger og pilarer og skli i sikkerhet nedover flaten.

Nytt kampsystem

Produsent Ben Mattes forklarer til Spillmagasinet at det nye «Prince of Persia» vil ha et nytt kampsystem, men han går ikke i detalj på hva som er nyskapende.

Mattes innrømmer at spill med kampsystem som ligner på det i de tidligere «Prince of Persia»-spillene («Ninja Gaiden» og «God of War») strengt tatt gjør det bedre, og ønsker ikke lenger å kopiere stilen.

- Om alt går som det skal er det vårt kampsystem som blir kopiert neste år, sier han under pressekonferansen på Ubidays 2008.

Spillet er også det første i serien som har en åpen verden hvor spillere selv kan velge hvordan historien i spillet skal fortelles.

Nytt visuelt uttrykk

Også det grafiske uttrykket er kraftig endret i det nye spillet. Seriens retning til det mer realistiske snus til fordel for en blanding av realisme og tegneseriegrafikk.

Ifølge Mattes er det ikke mulig å skape helt realistisk grafikk og det kan være mer hensiktsmessig å lage en svært detaljert, men mer animert stil.

«Prince of Persia» slippes til pc, PS3 og Xbox 360 i løpet av året. Egne versjoner er under utvikling til både Nintendo DS og Wii.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden