Gå til sidens hovedinnhold

- Beatrix har ukjent halvsøster

Nye påstander om dronningens far.

(SIDE2): Ryktene om at dronning Beatrix’ far, prins Bernhard, hadde flere barn utenfor ekteskapet med dronning Juliana verserte i en rekke år. Først etter at den 93 år gamle prinsen døde i 2004 ble det bekreftet at han ikke var far til fire, men til seks døtre.

Hans eldste datter var Nederlands nåværende dronning Beatrix, som har tre søstre: Irene, Magriet og Christina – alle født i perioden 1938-47. På 1970-tallet ble det kjent at han hadde en datter utenfor ekteskap, og etter at Bernhard døde kom det I tillegg fram at han hadde ytterligere en datter.

Fikk møte farens familie
To uker etter at prins Bernhard døde trykket avisen «de Volkskrant» et intervju hvor prinsen fortalte at han var far til landskapsarkitekten Alicia von Bielefeld (født i 1954). Den andre utenomekteskapelige datteren er Alexia Grinda (født i 1967).

Begge de to skal ha blitt invitert til Nederland for å treffe kongefamilien, og dronning Juliana skal ha beskrevet ektemannens døtre som «hyggelige og varme kvinner». De to arvet sin far på lik linje med hans fire andre døtre.

Frigjøringsbarn
Tirsdag trykker avisen De Telegraaf påstander om at prins Bernhard også fikk en datter like etter krigen. Kvinnen som i dag er 65 år gammel, og som ikke bor i Nederland, skal være resultat av en intens affære i frigjøringsdagene 1945.

Det er kongeeksperten Marc van der Linden som kommer med påstandene i en ny bok om prins Bernhards kvinner, som utgis i Nederland denne uken. Kvinnens påstander støttes av hennes mor og hennes stefar, opplyser van der Linden, som har jobbet med boken i fire år. Hun skal ha blitt kjent med hvem som var hennes egentlige far i 2003.

Kvinnen stiller opp på tv
Forfatteren Cees Fasseur, som har skrevet bestselgeren «Juliana og Bernhard», sier til avisen at han håper kvinnen er villig til å stå fram med sin historie og dokumentere sine påstander. Fasseur minner om at flere mennesker hevder de er i slekt med kongefamilien uten at det kan bevises.

Den 65-årige kvinnen skal ifølge nederlandsk presse delta i et tv-program på kanalen RTL tirsdag. Marc van der Linden sier det er mulig at prins Bernhard aldri kjente til at han var kvinnens egentlige far.

Reklame

Opptil 50 prosent på turbukser hos Anton Sport

Kommentarer til denne saken