Gå til sidens hovedinnhold

- Madeleine liker ikke Sofia

Prinsessen er misfornøyd med brorens valg.

(SIDE2): I forrige uke kåret Side2s lesere prins Carl Philip og prinsesse Madeleine til Europas mest ettertraktede ugifte prins og prinsesse. Tre år skiller søskenparet fra Sverige, som alltid har hatt et nært forhold – og som ofte opptrer sammen i offisielle sammenhenger, sist da de nylig ankom fyrstebryllupet i Monaco.

Madeleine holdt avstand
Det nære søskenforholdet er imidlertid ikke uten konflikter, og Madeleine skal være svært misfornøyd med brorens valg av kjæreste, skriver Expressen. Nylig måtte prinsessen tilbringe masse tid sammen med Sofia Hellqvist (26) i Frankrike, mot sin egen vilje. Ifølge avisen var det dronning Silvia som insiterte på at de to skulle treffes.

I forrige uke oppholdt de unge svenskene seg i Paris. Bilder tatt utenfor et hotell i sentrum av byen viser at Madeleine kommer ut, og like etter kommer Sofia. Da Madeleine oppdager fotografen, trekker hun seg unna Sofia Hellqvist, ifølge Expressen for å distansere seg fra henne.

Båttur med kongeparet
Mens Sofia ikke fikk være med under bryllupet i Monaco, hadde prins Carl Philip (32) med seg kjæresten da de svenske kongebarnas fetter Patrick Sommerlath tirsdag i forrige uke feiret bryllup i Versailles, noe Madeleine ikke skal ha likt. Ifølge Expressen hadde Carl Philip gitt sine foreldre et ultimatum: Hvis han ikke fikk ha med seg Sofia, ville ikke han heller komme.

Etter all turbulensen rundt det svenske kongehuset den siste tiden, skal dronning Silvia være opptatt av at de skal fremstå som en samlet familie, i hvert fall utad. Paparazzibilder viste nylig at Sofia og Carl Philip koste seg om bord i kongens båt, sammen med kongeparet.

Eks-glamourmodell
Prinsesse Madeleine (29) skal på forhånd ikke visst at Sofia var invitert med til sommerhuset i Sainte-Maxime på den franske rivieraen, og oppdaget det først da bildene ble publisert. Ifølge Expressen skal dette ha gjort henne svært opprørt, og hun satte spørsmålstegn ved foreldrenes beslutning om å invitere Sofia.

Både Madeleine og dronningen skal mislike at Carl Philips kjæreste og samboer har bakgrunn som glamourmodell. Hun har figurert lettkledt på magasinet Slitz, og deltok også i den svenske utgaven av Paradise Hotel.

Venninne med eksen
Madeleine er i tillegg nær venninne av brorens ekskjæreste Emma Pernald. Carl Philip var sammen med Emma fra 1999 til 2009, og Madeleine skal flere ganger ha foreslått for broren at de burde gjenforenes.

Prinsesse Madeleine traff Sofia Hellqvist første gang under en lunsj på Solliden slott på Öland sist sommer. Under lunsjen skal Madeleine ha vegret seg for å snakke med brorens kjæreste, og etterpå skal hun ha gjort det klart overfor sine foreldre at hun ikke hadde noe lyst til å treffe Sofia igjen.

Godtatt av Silvia
Svenske medier har den siste tiden spekulert i at det kan gå mot en ny kongelig forlovelse, etter at Sofia har blitt tatt inn i varmen og fått feriere med kongeparet. Aftonbladet har omtalt bildene som historiske, og hoffekspert Roger Lundgren sier bildene viser at Sofia er godkjent av dronning Silvia.

Silvia skal være imponert over at Sofia Hellqvist jobber for en veldedig organisasjon, og at hun gjennom sin innsats prøver å skape et annerledes bilde av seg selv enn bare en tidligere modell. Carl Philip og Sofia bor sammen i en leilighet på Djurgården i Stockholm.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken