Gå til sidens hovedinnhold

En prins har giftet seg

Bryllup i Brussel med kongelig glans.

(SIDE2): Prins Carlos av Bourbon-Parma (40) fikk sin prinsesse i helgen.

Han og Annemarie Gualtherie van Weezel (33) giftet seg med flere kongelige gjester til stede, skriver Hello Magazine.

Kongelige gjester
Dronning Beatrix (72) av Nederland, kronprins Willem-Alexander (43) og kronprinsesse Máxima (39) var til stede under det store bryllupet som fant sted i Ixelles som er en del av de 19 kommunene i den belgiske hovedstaden. Dronningen av Nederland er tante til Carlos.

Prinsen, hvis fulle navn er prins Carlos Javier Bernardo Sixto María av Bourbon Parma, er eldste sønn til prinsesse Irene av Nederland og hertug Carlos-Hugo av Parma. Han er født i Nederland, og har to yngre søstre og en lillebror.

Den nederlandske kongefamilien har et nært bånd til prinsen. Etter foreldrenes skilsmisse da han var 11 år, flyttet han til dronning Juliana og prins Bernard og vokste mer eller mindre opp hos dem.

Carlos tok tidligere i år over som hertug av huset Bourbon-Parma, da farens hans døde av kreft.

Måtte utsette bryllupet
Det religiøse bryllupet som ble holdt i helgen skulle egentlig ha stått i august, men ble utsatt på grunn av hertugens død. De giftet seg først i en borgerlige seremoni i Nederland i juni, som faren fikk med seg.

Bryllupet ble feiret med en lang gjesteliste, og i gatene utenfor den gamle kirken La Cambre Abbey ble de kastet ris på og hyllet av de mange rojale gjestene.

Siden det var et formiddagsbryllup stilte Willem-Alexander i sjakett, mens Máxima kom i en grålilla nedtonet drakt med hatt. Dronning Beatrix kom også i drakt med pelscape over for å holde varmen.

Et barn fra før
Prins Carlos har en sønn fra et tidligere forhold på 1990-tallet. Men sønnen er født utenfor ekteskapet, og har ingen rett til tronen. Carlos har aldri benektet at sønnen er hans, men han er heller ikke godkjent som tronarving.

Den ferske prinsessen har jobbet som politisk journalist i Haag og kommer fra en politisk familie. Faren hennes satt i Representantenes hus i Nederland og er i dag Nederlands ambassadør til Luxembourg.

Annemarie fikk tittelen prinsesse etter seremonien 20. november.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken