Gå til sidens hovedinnhold

Prins Charles vil ha Jens

Se hva de skal snakke om når de møtes 1. april.

(SIDE2): Prins Charles (60) skal selv ha invitert statsminister Jens Stoltenberg til å delta på en internasjonal markering i London i regi av Prince of Wales Rain Forests Project.

Statsminister deltar sammen med en rekke andre stats- og regjeringssjefer, blant dem er flere av deltakerne på G-20 møtet ventet å delta.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Hjem
Jens Stoltenberg (50) skal hjem til prins Charles i Clarence House i London onsdag ettermiddag til en samtale, før markeringen finner sted senere samme dag.

Det kan ha vært Stoltenbergs én milliard dollar-gave han ga til Brasil på sin klimareise i høst i fjor som har gjort at den britiske tronarvingen har fått øynene opp for den norske statsoverhodet.

- Ifølge FNs klimapanel må verdens utslipp nå sin topp senest i 2015 for deretter å reduseres kraftig. Norges bidrag for å stanse avskogingen vil være viktige for å oppnå de raske reduksjonene som er nødvendig, sa Stoltenberg til Aftenposten den gang.

100 måneder
Prinsen startet organisasjonen i 2007, med håp om bekjempelse av nedkuttingen av regnskogen og som en del av kampen mot klimaendringene.

Tidligere i år var Charles og Camilla på rundtur i Sør-Amerika, og besøkte blant annet Amazonas der han snakket med den britiske avisen The Sun om klimaendringene. Prinsen er bekymret for at endringene skjer foran nesa på oss, og at det er svært kort tid igjen for å redde jorden.

Til avisen sier han at han tror det er om lag 100 måneder igjen før det kan være for sent og endringene vil være for ekstreme. Med markeringen vil han nå ut til et sterkt nettverk av folk fra inn- og utland.

- Jeg har jobbet i 24 år med privat sektor for å fremme miljøhensyn. På den måten har jeg bygd opp et nettverk. For 15 år siden startet jeg en miljøprogram som skulle kjempe for dette gjennom bedrifter om de kommende farene, sier Charles.

Målet med markeringen er å få nok kjente folk og regjeringer fra mange land til å engasjere seg nok i organisasjonen slik at den er står sterkt i klimakonferansen i København i desember.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken