(SIDE2): I dag bekrefter det britiske kongehuset at Prins Charles kommer til Oslo, i forbindelse med en skog og klimakonferanse.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Flytter inn
Ifølge NRK vil prinsen flytte inn på slottet, og det er kronprinsesse Mette-Marit som har fått i oppgave å være vertskap.

Både kongeparet og kronprinsen er bortreist, så Mette-Marit flytter selv inn på slottet i forbindelse med prinsens opphold i den norske hovedstaden.

- Prins Charles skal bo på slottet når han er her, og kronprinsessen er vertskap, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen til NRK.no.

Årsaken til at de andre medlemmene av kongefamilien ikke er tilgjengelige i forbindelse med prinsebesøket, er at kongeparet er i Bergen i forbindelse med Festspillene der, mens kronprinser er på vei til Shanghai for å delta på World Expo.

Egen leilighet
Kronprinsparet har egen leilighet på slottet, og det er også flere leiligheter reservert for besøkende. Hvor prins Charles skal bo vites ikke, men besøksleiligheten ligger i en annen fløy enn kronprinsparet egen leilighet.

Kronprinsessen og prnsen skal onsdag på middag på Lysebu, der statsministeren vil stå for bevertningen.

Toppmøte
Prins Charles var i Norge under kronprinsbryllupet i 2001, men har ikke vært her siden. Miljøkonferansen, The Oslo Climate and Forest Conference, han nå kommer for å delta på er et toppmøte hvor over 50 land er representert.

Det skal være 8 statsoverhoder eller regjeringssjefer til stede på toppmøte, samt 25 ministere.

Møtet er et initiativ fra Jens Stoltenberg og Frankrikes president Nicolas Sarcozy.