Gå til sidens hovedinnhold

De blir brudepike og brudesvenn

Christian og Catharina-Amalia er med i bryllupet.

(SIDE2): To av brudebarna er nå altså bekreftet til kronprinsesse Victorias og Daniel Westlings bryllup.

Tradisjon
Prinsesse Catharina-Amalia (6), datter til kronprins Willem-Alexander (43) og kronprinsessen Maxima (39) og den lille danske prinsen er begge bekreftet, skriver Svensk Damtidning.

Det er ikke overraskende at den svenske tronarvingen har valgt nettopp sine fadderbarn til den store dagen, det er helt i tråd med kongelige tradisjon å velge sine fadderbarn. Men det kan også nære venners barn som får den ærefulle oppgaven sammen med de to små kommende tronarvingene.

Victoria har i alt ti gudbarn - både kongelige og venners barn.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Ikke bekreftet
Det norske kongehuset har ennå ikke bekreftet om prinsesse Ingrid Alexandra (6) skal være brudepike. Hun står heller ikke, som prins Christian (4 1/2), i den offisielle kalenderen på kongehusets hjemmesider som en del av de inviterte.

- Vi har ingen kommentar, sier en talsperson ved kongehuset til det svenske nettstedet.

Men at den norske prinsessen dukker opp 19. juni er det stor sannsynlighet for. Victoria er hennes fadder, og hun har et svært nært forhold til det norske kronprinsparet.

Nære venner
Det nederlandske hoffet har ifølge Expressen bekreftet at Catharina-Amalia er brudepike sammen med Christian.

Det svenske og det nederlandske kongehuset har nære relasjoner - Victoria er den lille prinsessens gudmor, og dronning Beatrix (72) er igjen Victorias gudmor.

Mye oppmerksomhet
Brudebarna kommer til å få stor oppmerksomhet på den store dagen - kirken fylles med over 1000 gjester og flere millioner vil følge bryllupet på TV, pluss om lag 2000 journalister fra hele verden som skal dekke begivenheten.

Side2 er selvsagt på plass i Stockholm om en ukes tid, og varmer opp med kongebloggen så lenge - følg den her!

Kommentarer til denne saken